Fosta şefă a Tribunalului Olt, judecătoarea Carmen Marinescu rămâne în arest preventiv

Fostă şefă a Tribunalului Olt, judecătoarea Carmen Marinescu, rămâne în arest preventiv în dosarul în care este cercetată pentru luare de mită. Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute de magistraţii Curţii de Apel Craiova, care au decis ca după gratii să rămână şi ceilalţi doi inculpaţi în dosar, Severus Marinescu, soţul judecătoarei inculpate, şi avocatul Dumitru Cismaru.
 
Judecătoarea Carmen Marinescu, soţul său şi avocatul Dumitru Marinescu vor rămâne după gratii încă 20 de zile, au decis magistraţii Curţii de Apel Craiova. 
 
„Dispune prelungirea arestării preventive, pe o durată de 20 (douăzeci) de zile faţă de inculpaţii; Marinescu Iuliu Severus şi Cismaru Dumitru de la 20.04.2015 până la 9.05.2015 inclusiv; Marinescu Eugenia Carmen de la 23.04.2015 până la 12.05.2015 inclusiv“, se arată în încheierea instanţei. Decizia nu este definitivă, cei trei inculpaţi având drept de contestaţie. 
 
Judecătoarea Carmen Marinescu este cercetată pentru luare de mită, trafic de influență și fals în declarații într-un dosar în care interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, o acuză că ar fi primit bani din partea familiei lui pentru a da o soluţie favorabilă în cauza în care interlopul a fost, ulterior, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru tentativă de omor. În acest dosar mai sunt cercetaţi soţul judecătoarei, Iuliu-Severus Marinescu, şi avocatul Dumitru Cismaru.
 
„În cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea potrivit căreia Eugenia Carmen Marinescu a pretins și a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru – avocat în cadrul Baroului Olt, de la o persoană denunțătoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea unui inculpat din familia denunțătorului în stare de libertate și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece cauza”, se arată în ordonanţa de urmărire penală.
 
Judecătoarea Carmen Marinescu a fost reţinută în 23 martie, ulterior Curtea de Apel dispunând arestatea preventivă a inculpatei, măsură luată şi în cazul inculpaţilor Severus Iulius Marinescu şi Dumitru Cismaru. Curtea Supremă, unde inculpaţii au făcut recurs, a menţinut măsura primei instanţe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here