DOCUMENT Primarul suspendat al Slatinei dă cu Poliţia Locală de pământ. Motivul: nu-l înghite pe şeful direcţiei

Un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Slatinei, Minel Prina, în prezent suspendat din funcţie după ce a fost plasat în arest la domiciliu pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, va trimite acasă mai mulţi poliţişti locali care patrulează pe străzi, mărind, în schimb, numărul posturilor de conducere. Asta dacă proiectul, susţinut de Prina prin persoane cu inluenţă în primărie, va fi aprobat în şedinţa consiliului local de joi, după ce, în şedinţa de săptămâna trecută, a fost ratată adoptarea lui. 
 
Este vorba de un proiect de hotărâre privind reorganizare aparatului de specialitate al primarului care va modifica organigrama, numărul de personal, ştatul de funcţii şi ponderea funcţiilor publice existente în primărie. Proiectul a fost iniţiat de Minel Prina înainte de a fi plasat în arest la domiciliu pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov şi fusese introdus pe ordinea de zi a şedinţei consiliului local de săptămâna trecută când, pe fondul unor tensiuni care pluteau în aer, a fost amânată supunerea lui la vot, ocolindu-se astfel eventuale discuţii aprinse pe marginea proiectului. În plus, proiectul nu primise avizul comisiilor de specialitate. 
 
Cele mai multe modificări vizează organigrama Poliţiei Locale, nu mai puţin de 10 poliţişti care patrulează pe străzi urmând să plece acasă. Ciudat este că, în timp ce numărul, şi aşa mic, al poliţiştilor care veghează la ordinea şi siguranţa publică pe stradă va fi redus, numărul funcţiilor de conducere va creşte, lucru care va lega de mâini şi picioare instituţia, aceste modificări urmând să ducă la lipsa oricărei patrule pedestre pe străzile Slatinei. Zone sensibile precum pieţele agroalimentare sau şcolile nu vor mai putea fi supravegheate, ca şi cartierele preurbane ale municipiului. Toate aceste date reies dintr-un document pe care şeful Poliţiei Locale, Adrian Pop, l-a introdus în mapele consilierilor locali la şedinţa de săptămâna trecută, plângându-se de faptul că nu a fost informat de modificările organigramei pregătite de primarul municipiului. Contactat  pentru a comenta conţinutul documentului informativ în posesia căruia a intrat OLT-ALERT, şeful Poliţiei Locale a refuzat să facă declaraţii. „Nu ştiu cine va dat acea notă informativă care era destinată exclusiv consilierilor. Nu doresc să comentez această situaţie. Punct”, a spus, supărat, Adrian Pop.
 
Documentul care atestă că Poliţia Locală nu îşi va mai putea desfăşura activitatea în patametri actuali
 
Surse din cadrul primărie au declarat, în schimb, că ţinta reală a primarului ar fi, de fapt, chiar şeful Poliţiei Locale, pe care edilul suspendat din funcţie nu îl înghite de mai multă vreme şi împotriva căruia acţionează prin persoane influente în primărie, precum administratorul public Cristian Cismaru sau directorul Resurselor Umane, Leonid Moisiu, care e şi semnatarul notei de fundamentare a proiectului de hotărâre în discuţie. „Dacă rezultatele activităţii Poliţiei Locale ies prost, înseamnă că şeful e de vină. La asta se reduce toată mascarada primarului cu Poliţia Locală”, a declarat una dintre sursele citate.
 
Aceleaşi surse mai spun că membrii comisiilor de specialitate ar fi refuzat şi marţi, când au dezbătut din nou proiectul de hotărâre privind reorganizare aparatului de specialitate al primarului, să dea aviz favorabil acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here