Poliţiştii au ridicat, joi, documente şi calculatoare de la persoane din Olt şi din alte trei judeţe bănuite de evaziune

În urma percheziţiilor efectuate de poliţişti, joi, în Olt şi în alte trei judeţe au fost ridicate mai multe documente de evidenţă contabilă, unităţi de calculatoare şi alte înscrisuri, iar două persoane au fost aduse la audieri la sediul IPJ Olt. Oamenii legii au efectuat 10 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma celor 10 percheziţii desfăşurate joi dimineaţă de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice în judeţele Olt, Argeş, Teleorman şi Vâlcea, de la locuinţele persoanelor bănuite de evayiune fiscală şi de la sediile firmelor implicate au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, ştampile, unităţi de calculator şi alte înscrisuri necesare probării activităţii infracţionale. De asemenea, două persoane din localitatea Izbiceni au fost conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt. 

„După percheziţii, în timpul cărora au fost ridicate mai multe materiale, două persoane fiind azdiate, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.
Oamenii legii vizează mai multe persoane care, în perioada 2009-2013, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi efectuat achiziţii intracomunitare şi livrări de mărfuri (piese de schimb), pe teritoriul României, fără a înregistra în contabilitate operaţiunile comerciale desfăşurate.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 3.500.000 de lei.
Acţiunile de joi au beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al inspectorilor de la Finanţele Publice Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here