Proxeneţii care obligau tinere din centrele de plasament slătinene să se prostitueze, în arest preventiv

Cei patru proxeneţi reţinuţi miercuri de procurori după ce ar fi obligat mai multe tinere să se prositueze, inclusiv tinere din centre de plasament din Slatina, au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Cei patru inşi, Marius Gulie, Constantin Stângă, Dan Florin Marin și Cristian Danil, au fost reţinuţi de procurori după ce poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT Olt au efectuat, marţi, opt percheziţii domiciliare în Slatina şi pe raza localităților Oporelu şi Schitu, la locuinţele a cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi tâlhărie. Ulterior, magistraţii Tribunalului Olt au emis mandate de arest preventiv pentru toate cele patru persoane reţinute.

Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2014, cei cinci membri ai grupării infracţionale ar fi recrutat mai multe minore, inclusiv din centre de plasament de pe raza judeţului Olt, pe care, prin promisiuni de căsătorie şi prin folosirea de violenţe şi ameninţări, le-ar fi exploatat sexual în municipiul Slatina şi în alte localități din județul Olt. 

Prin activitatea infracţională, membrii grupului ar fi obţinut între 15.000 şi 20.000 de lei. Până în prezent, au fost identificate șapte victime, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, exploatate sexual. Printre acestea se numără şi trei tinere din centre de plasament din Slatina.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații şi al D.G.A.S.P.C. Olt şi de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here