Proiectul de reorganizare a Primăriei Slatina, adoptat, joi, cu tensiuni şi semne de întrebare asupra legalităţii votului

Proiectul de hotărâre privind reorganizarea aparatului de specialitate al primarului Slatinei care modifică organigrama, numărul de personal, ştatul de funcţii şi ponderea funcţiilor publice existente în primărie a fost adoptat, în şedinţa consiliului local de joi, cu tensiuni şi cu mari semne de întrebare asupra respectării procedurii legale.
 
Proiectul a fost iniţiat de Minel Prina înainte de a fi plasat în arest la domiciliu pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov şi fusese introdus pe ordinea de zi a şedinţei consiliului local de săptămâna trecută când, pe fondul unor tensiuni care pluteau în aer, a fost amânată supunerea lui la vot, ocolindu-se astfel eventuale discuţii aprinse pe marginea proiectului. În plus, proiectul nu primise avizul comisiilor de specialitate. 
 
De data aceasta, documentul a fost introdus pe ordinea de zi şi supus aprobării, el fiind adoptat cu tensiunile de care se se temuseră susţinătorii săi, dar şi cu semne de întrebarea asupra respectării legalităţii asupra procedurii. Mai exact, după ce proiectul a fost votat doar de nouă consilieri din cei 18 prezenţi, neîntrunind majoritatea voturilor favorabile, şi după ce mare parte din aleşi a părăsit sala de şedinţe, viceprimarul Cristian Bircea a anunţat că, de fapt, proiectul a trecut întrucât viceprimăriţa Mihaela Stana a votat în rând cu susţinătorii proiectului, înregistrându-se în realitate 10 voturi „pentru” şi nouă „contra”. Problema este că, deşi viceprimarul are şi calitatea de consilier şi că, astfel, el poate vota, viceprimăriţa Mihaela Stana a fost împuternicită de consiliul local să preia atribuţiile de primar al Slatinei, după ce primarul ales al municipiului, Minel Prina, a fost suspendat din funcţie de prefectul judeţului după ce el a fost arestat la domiciliu pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă în dosarul fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov. 
 
Deşi primarul, fie el şi doar împuternicit, nu poate vota, potrivit unora dintre consilierii locali care au votat împotriva proiectului, se pare că prezenţa primarului împuternicit Mihaela Stana a fost folosită după ce unul dintre consilierii PSD, susţinători ai proiectului de hotărâre, a ieşit din rând, votând împotriva iniţiativei lui Minel Prina. 
 
Dacă adoptarea proiectului a fost legală sau nu, doar prefectura va putea spune, după ce documentul va fi trimis acestei instituţii pentru obţinerea vizei de legalitate.

Dacă hotărârea va fi declarată legală, cea mai oropsită va fi Poliţia Locală, nu mai puţin de 10 poliţişti care patrulează pe străzi urmând să plece acasă. Ciudat este că, în timp ce numărul, şi aşa mic, al poliţiştilor care veghează la ordinea şi siguranţa publică pe stradă va fi redus, numărul funcţiilor de conducere va creşte.    

 
Surse din cadrul primărie au declarat, pentru OLT-ALERT, că ţinta reală a primarului suspendat ar fi de fapt, la capitolul acestei direcţii, chiar şeful Poliţiei Locale, pe care edilul suspendat din funcţie nu îl înghite de mai multă vreme şi împotriva căruia acţionează prin persoane influente în primărie, precum administratorul public Cristian Cismaru sau directorul Resurselor Umane, Leonid Moisiu, care e şi semnatarul notei de fundamentare a proiectului de hotărâre în discuţie. „Dacă rezultatele activităţii Poliţiei Locale ies prost, înseamnă că şeful e de vină. La asta se reduce toată mascarada primarului cu Poliţia Locală”, a declarat una dintre sursele citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here