Casa Corpului Didactic Olt, curs despre istoria evreilor şi despre Holocaust pentru cadrele didactice

Începând cu jumătatea lunii mai, Casa Corpului Didactic Olt va organiza, la Caracal pentru zona de sud şi la Slatina pentru zona de nord a judeţului, cursul „Istoria evreilor şi Holocaustul” pentru cadrele didactice, în special pentru profesorii de istorie şi de religie şi pentru învăţători. 

Cursul îşi propune să contribuie la impunerea în şcoli şi comunităţi a unei atitudini tolerante şi mai ales de respect faţă de diversitatea culturală care caracterizează societatea românească şi la o mai bună cunoaştere a tradiţiilor şi istoriei evreieşti. Nevoia răspândirii unor informaţii despre cultura şi civilizaţia evreilor este dată de persistenţa în timp a unor prejudecăţi legate de acest popor şi la marginalizarea lor în anumite perioade istorice, se arată într-un comunicat de presă al Casei Corpului Didactic (CCD) Olt.
 

„Tragedia evreilor din preajma şi din timpul celui de-al doilea război mondial este cel mai evident exemplu de persecutare şi chiar lichidare fizică a unor fiinţe umane – nu puţine la număr – pe motive etnice şi religioase, pe motive economice, întemeiate pe prejudecăţi care s-au dovedit mai puternice decât raţiunea, logica şi simţul umanităţii. Prin urmare, dacă acceptăm că la baza discriminărilor care nu trebuie să fie neapărat de dimensiunile fenomenului numit holocaust sau shoah stau ideile preconcepute pe care oamenii şi le formează şi lipsa cunoaşterii, putem considera că acest curs vine în întâmpinarea unor nevoi ale societăţii în ansamblu care trebuie să accepte şi chiar să promoveze multiculturalismul”, se mai arată în documentul citat.

 

 

Prin modul de organizare şi noutatea stilului, acest program este deschis schimbului de experienţă, creativităţii şi colaborării, susţine directorul CCD Olt, Victor Tiţa.

 

Programul asigură formarea cadrelor didactice care susţin ore de istoria evreilor şi cursuri opţionale despre holocaust, formarea cadrelor didactice care organizează diferite activităţi cu prilejul comemorării zilei de 9 octombrie – Holocaustul în România, promovarea spiritului de toleranţă şi de responsabilitate prin materiale utilizate în manieră flexibilă necesare înţelegerii fenomenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here