Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt recrutează candidaţi pentru şcolile de pompieri. Află condiţiile

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt recrutează, în această perioadă, absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, pentru admiterea în instituțiile de învățământ care formează personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

Tinerii care doresc să urmeze studii de specialitate pentru a deveni pompier pot opta pentru Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Facultatea de Poliție – Drept, din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Academia Tehnică Militară, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Școala de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești. 

Pentru sesiunea din acest an au fost scoase la concurs 156 de locuri. Dintre acestea, 35 sunt la Facultatea de Pompieri, unde se pot înscrie numai bărbați, două la Academia de Poliție (specializarea drept), pentru femei și bărbați, șapte locuri la Academia Tehnică Militară, pentru bărbați și femei, patru locuri la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, pentru bărbați și femei, 108 locuri pentru bărbați la Școala de Pompieri Boldești și un singur loc la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre Pitești. 

 
Cererile de înscriere se primesc la sediul ISU Olt, până la data de 29 mai pentru instituțiile de învățământ superior și Școala Militară „Basarab I” Pitești și până la 7 august pentru Școala de Subofițeri „Pavel Zăgănescu” Boldești.
 

Pentru informarea elevilor din liceele oltene despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ militare, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, va fi trimis un material cu informații referitoare la locurile disponibile și condițiile de participare. 

 

 

Durata studiilor este de patru ani la Facultatea de Pompieri, Facultatea de Poliție și Academia Tehnică Militară, trei ani la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și doi ani la Școala de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești.

 

Cei care optează pentru o carieră militară se pot adresa Biroului Resurse Umane al ISU Olt pentru informații referitoare la condițiile de înscriere, graficul admiterii, datele de prezentare, valoarea taxei de înscriere, etapele și probele de concurs, tematică și bibliografie sau pot accesa adresele web: www.isuolt.rowww.academiadepolitie.rowww.scoaladepompieri.rowww.mta.rowww.armyacademy.ro, www.ncoacademy.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here