Consilierii liberali ai Slatinei sar la gâtul colegilor social-democraţi pe subiectul reorganizării primăriei

Cei patru consilieri locali slătineni ai PNL, Sorin Brătoi, Viorel Rogojinaru, Ana Anghel şi Mircea Dogaru, au sărit, marţila gâtul colegilor social-democraţi pe subiectul reorganizării primăriei conţinut de două proiecte de hotărâre supuse aprobării în şedinţa extraordinară a consiliului local de săptămâna trecută. În vreme ce social-democraţii susţin că cele două proiecte au trecut, liberalii spun că ele nu au întrunit numărul de voturi necesar adoptării.

În fapt, este vorba de proiectul privind Planul de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Slatina pentru anul 2015 şi de cel privind aprobarea reorganizării aparatului de specialitate al primarului, respectiv organigrama, numărul de personal, statul de funcţii şi ponderea funcţiilor publice pentru anul 2015, ambele iniţiate de primarul municipiului, Minel Prina, suspendat între timp în urma arestării sale la domiciliu şi despre care aleşii liberali afirmă că au obţinut scoruri care nu le-a permis să fie declarate adoptate în plen. Dacă, la ultimul,ar putea fi considerat aprobat , la primul nici nu poate fi vorba de adoptare, întrucât au obţinut doar opt voturi din cele 17 valabil exprimate. Iar, dacă Planul de ocupare a funcţiilor publice nu a trecut, de organigramă nici nu se poate vorbi pentru că, nefiind adoptat primul, noua organigramă nu poate fi aplicată, susţine consilierul liberal Sorin Brătoi, co-preşedinte al PNL Slatina, care afirmă că pe cele două proiecte de hotărâre au existat discuţii divergente încă de când ele s-au aflat în analiza comisiilor de specialitate.  

„La primul proiect, şi anume la cel referitor la planul ocupării funcţiilor publice, votul anunţat în şedinţă a fost de 9 la 8 împotrivă. Ca atare, acest proiect nu a trecut. Doi consilieri ai PSD au fost absenţi, pe filmări se poate vedea că două scaune au fost libere. Următorul proiect, cel de aprobare a aparatului de specialitate al primarului, la care au venit şi cei doi consilieri care absentaseră, a trecut cu 10 la 9, deci au fost 10 voturi pentru. Problema este că (şi asta este opinia uitară a colegilor mei) cele două proiecte sunt legate. Dacă nu ţi-a trecut planul de ocupare a funcţiilor publice, ce faci cu organigrama, ce pui pe el!”, a declarat Sorin Brătoi, care susţine că liberalii aşteaptă următoarea şedinţă de consiliu local pentru a vedea cum a fost redactat procesul-verbal al şedinţei cu scandal.

Cele două proiecte au fost iniţiate de Minel Prina înainte ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov şi fuseseră introduse pe ordinea de zi a şedinţei anterioare când, pe fondul unor tensiuni care pluteau în aer, a fost amânată supunerea lor la vot. Ele au fost reintroduse pe ordinea de zi a plenului cu scandal de săptămâna trecută. Curios este că doi consilieri din tabăra social-democrată au votat împotriva proiectelor. Este vorba de Alina Păunescu (UNPR) şi de Ion Vătrai (PSD), care s-au alăturat la vot liberalilor, în vreme ce „independentul” Cristian Bircea, susţinut să ocupe funcţia de viceprimar de USL şi fost liberal, a votat în rând cu PSD. 

Dacă cele două hotărâri vor primi viza de legalitate a prefecturii, cea mai oropsită este Poliţia Locală, pentru că cele mai multe modificări vizează organigrama acestui serviciu, nu mai puţin de 10 poliţişti care patrulează pe străzi urmând să plece acasă. Ciudat este că, în timp ce numărul, şi aşa mic, al poliţiştilor care veghează la ordinea şi siguranţa publică pe stradă va fi redus, numărul funcţiilor de conducere va creşte, lucru care va lega de mâini şi picioare instituţia, aceste modificări urmând să ducă la lipsa oricărei patrule pedestre pe străzile Slatinei. Zone sensibile precum pieţele agroalimentare sau şcolile nu vor mai putea fi supravegheate, ca şi cartierele preurbane ale municipiului. Toate aceste date reies dintr-un document pe care şeful Poliţiei Locale, Adrian Pop, l-a introdus în mapele consilierilor locali la şedinţa de săptămâna trecută, plângându-se de faptul că nu a fost informat de modificările organigramei pregătite de primarul municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here