Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a lansat, la Slatina, critici dure la adresa Guvernului Ponta

Aflat, marţi, într-o scurtă vizită de lucru, în Olt, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a lansat critici dure la adresa actualului guvern şi a premierului României, Victor Ponta. Dincolo de faptul că românii nu o duc mai bine după cei trei ani de guvernare USL şi, ulterior, social-democrată, dar România se află într-o profundă criză de credibilitate externă, a reliefat Tomac.

Promisiunile cu care Ponta a venit în faţa românilor nu numai că nu s-au realizat, dar România trece şi printr-o perioadă dificilă din punct de vedere al credibilităţii, a declarat, marţi, la Slatina, într-o conferinţă de presă, preşedintele Partidului Mişcarea Populară. 

„După lovitura de stat din 2012, când practic tot ceea ce reuşise România în ultimii cinci ani de zile, s-a şters practic cu buretele. Pentru că dacă în 2012 exista o perspectivă clară în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Shengen, astăzi nu se mai discută despre asta. Dacă din punct de vedere al stabilităţii macroeconomice existau semne foarte bune, pentru că românii trecuseră printr-o criză destul de dură, aşa cum a trecut toată Europa, situaţia s-a schimbat fundamental după aceea. Puţină lume vorbeşte despre faptul că după referendumul din 2012, câteva miliarde de euro au plecat peste noapte din economia românească, iar piaţa de capital a avut de suferit foarte mult. Mai mult decât atât, în ciuda rezultatului pe care l-a obţinut USL în 2012 la alegerile parlamentare, tot ceea ce a urmat a demonstrat de fapt care a fost planul pe care şi l-a pus la punct Victor Ponta pentru a ajunge la Palatul Cotroceni. Faptul că pe 16 noiembrie majoritatea românilor a optat pentru un alt preşedinte decât Victor Ponta, ne face să fim încrezători că în această ţară mai există o perspectivă în ceea ce priveşte viitorul României”, a afirmat Eugen Tomac. 

Liderul PMP nu a scăpat prilejul de a scoate în evidenţă miniştri Cabinetului Ponta cu probleme în justiţie.

„Din punct de vedere politic, USL şi Guvernul Ponta nu au oferit nici un fel de perspectivă şi nici un fel de îmbunătăţire a vieţii de zi cu zi pentru români în cei trei ani de guvernare. În schimb, deşi a plecat la drum cu mesajul «Cel mai cinstit guvern», ştim astăzi că 14 miniştri din Cabinetul Ponta au probleme penale. Victor Ponta este o minune a justiţiei pentru că se regăseşte în mai multe dosare”, a mai spus Eugen Tomac.

În tandem cu şeful său politic, preşedintele PMP Olt, Marian Vasile, a avut rolul de a arăta că Partidul Mişcarea Populară propune o altfel de politică, bazată în primul rând pe aşteptările populaţiei.

Eugen Tomac, aflat într-un turneu în mai multe zone ale ţării pentru consolidarea organizaţiilor judeţene ale PMP, a venit la Slatina însoţit de Tudorache Rizia, secretar general adjunct al partidului, şi de Marian Mirea, preşedintele PMP Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here