Petiţie online împotriva Consiliului Obştesc: Slatina nu mai vrea corupţie şi clientelism

Pe site-ul www.petitieonline.com a apărut o pagină în care iniţiatorul îi îndeamnă pe slătineni să semneze petiţia în care se se cere consiliului local anularea hotărârii privind înfiinţarea Consiliului Obştesc.
 
Iniţiatorul petiţiei susţine că respectivul organism afectează bugetul local şi este lipsit de sens pentru că, oricum, aleşii locali au obligativitatea, prin lege, de a se întâlni cu cetăţenii pe teme de interes public.
 

„Solicităm Consiliului Local maturitate şi responsabilitate în administrarea banilor publici şi în exercitarea mandatului pe care i l-am incredinţat! Solicităm anularea Hotărârii de înfiinţare a Consiliului Obştesc, un organism fantomă creat de primarul suspendat Minel Prina, cu acordul C.L., pentru satisfacerea clientelei politice! Această hotărâre afectează bugetul local prin scutirea de la plata impozitelor a membrilor care-l compun. Conform Legii 215 a administraţiei publice locale, obligativitatea stabilirii de întâlniri cu cetăţenii pentru discutarea problemelor comunitaăţii şi preluarea propunerilor acestora revine membrilor aleşi ai Consiliului Local”, se arată în petiţie.

Aceasta a adunat, deocamdată, prea puţine semnături pentru a deveni o platformă demnă de luat în seamă de autorităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here