Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a trimis Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie dosarul lui Darius Bogdan Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, fost ministru al Finanţelor, în prezent senator, propunând menţinerea măsurii arestului preventiv şi în timpul judecării cauzei.
În acelaşi dosar, procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe primarul suspendat al Slatinei, Minel Florin Prina, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani.
Directorul SC Imobiliare Consloc SRL (administrată de Primăria Slatina), Lucian Petruţ Şuşală, aflat tot în arest la domiciliu, va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, complicitate la spălare de bani şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar oamenii de afaceri Petre Bogdan Timofte şi Constantin Cristian Tomescu, aflaţi sub controlul judiciar – pentru complicitate la trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Procurorii cer magistraţilor de la instanţa supremă care vor judeca dosarul să menţină măsurile preventive şi asigurătorii luate în timpul urmăririi penale în cazul lui Prina, Şuşală, Timofte şi Tomescu.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul anului 2009, administratorul unei societăți comerciale l-a contactat pe inculpatul Darius Bogdan Vâlcov, pe atunci primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul unei autorități contractante (SC Compania de Apă Olt SA), în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în Slatina şi orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări. „Propunerea a fost făcută în contextul în care, în luna noiembrie 2008, fusese aprobat la nivel guvernamental proiectul «Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt», al cărui beneficiar final era SC Compania de Apă Olt SA, operator regional, finanțarea fiind asigurată, majoritar, din fonduri europene nerambursabile. În cadrul acestui proiect au fost încheiate trei contracte, respectiv «Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Scornicești și Potcoava», «Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în municipiul Slatina» și «Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Drăgănești-Olt și Piatra-Olt». Cu ocazia derulării procedurilor de licitație referitoare la atribuirea celor trei contracte, membrii comisiei au procedat, la îndemnul inculpatului Vâlcov Bogdan Darius, în mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor condiții de eligibilitate în scopul favorizării firmei omului de afaceri (Teodor Barna – n.r.). În urma acceptării propunerii făcute, firma omului de afaceri a câștigat licitațiile organizate în cadrul proiectului «Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și apă uzată în județul Olt», fiind semnate contracte, cu Compania de Apă Olt, pentru mai multe lucrări, de 78.201.552,15 lei”, se arată în rechizitoriu.
Începând cu anul 2011 și până în prezent, inculpatul Darius Vâlcov a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile de primar, senator și ministru, utilizând informații deținute în virtutea acestora, în legătură cu șapte firme pe care le deține în fapt și pe care le administrează, prin interpuși, obținând, astfel, pentru sine, un folos în cuantum de 2.272.200 lei.