Vasile Blaga, denunțat de Vâlcov la DNA în dosarul în care acesta este acuzat de fapte de corupţie. Blaga neagă

Vasile Blaga a fost denunțat de Darius Vâlcov în fața procurorilor, potrivit rechizitoriului procurorilor anticorupţie. 

Darius Vâlcov. a declarat că Vasile Blaga a intervenit pentru ca firma Tehnologica Radion să câştige licitaţiile din Olt şi, mai mult, s-a şi interesat de derularea acestor licitaţii. 

De altfel, Vâlcov a fost supus şi testului poligraf, care a aratat că spune adevărul în ceea ce priveşte faptul că a fost pus în legătură cu Theodor Berna de către Vasile Blaga.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cursul anului 2009, administratorul unei societăți comerciale l-a contactat pe suspectul Darius Bogdan Vâlcov, pe atunci primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în Slatina și în orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări. Omul de afaceri care l-a contactat pe Vâlcov este Theodor Berna, patronul firmei Radion Tehnologica, de la care fostul primar al Slatinei ar fi primit în total o șpagă de două milioane de lei. 

În faţa procurorilor DNA, Darius Vâlcov a susţinut că, de fapt, el l-a cunoscut pe Theodor Berna prin intermediul lui Vasile Blaga şi că banii primiţi de fostul primar al Slatinei ar fi fost utilizaţi în campaniile electorale ale PDL.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA, în stare de atrest preventiv, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, de primar, senator şi ministru. În acelaşi dosar, procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe primarul suspendat al Slatinei, Minel Florin Prina, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani.

Directorul SC Imobiliare Consloc SRL (administrată de Primăria Slatina), Lucian Petruţ Şuşală, aflat tot în arest la domiciliu, va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, complicitate la spălare de bani şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar oamenii de afaceri Petre Bogdan Timofte şi Constantin Cristian Tomescu, aflaţi sub controlul judiciar – pentru complicitate la trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Vasile Blaga a declarat joi seara, că nu a intervenit vreodată în favoarea firmei Tehnologica Radion. Fostul ministru de Finanțe minte, susține Blaga, ceea ce este grav. ”Aș vrea să vă spun foarte clar că nu am avut niciodată nici cu domnul Darius Vâlcov niciun fel de discuții despre  vreun contract și nu am intervenit niciodată în favoarea firmei Radion. Niciodată astfel de discuții nu am avut la sediul Partidului Liberal Democrat, niciodată. Nu am fost contactat de procurori”, a declarat Blaga într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”X-Press”, difuzată la B1 TV și moderată de Sabin Orcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here