Sute de elevi, cadre didactice şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale la „Ziua Bujorului”

Sute de elevi, cadre didactice şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale au fost prezenţi, vineri, la „Ziua Bujorului” organizată, în aria protejată Pădurea Călugărească, Consiliul Judeţean Olt în parteneriat cu Asociaţia “Gândeşte Verde”, Direcţia Silvică Olt și Agenția pentru Protecția Mediului Olt.

Acțiunea derulată vineri sub genericul „Ziua Bujorului”, în cadrul proiectului „Conservarea biodiversităţii în judeţul Olt”, a fost una de conștientizare și informare în legătură cu importanța conservării și protejării faunei și florei specifice ariei protejate, cu accent pe specia bujorul românesc, declarat monument al naturii. 
La acţiune organizată au participat peste 200 de elevi și cadre didactice de la școlile gimnaziale din localităţile Stoicănești, Radomirești, Seaca, Mihăești și din cadrul Liceului Teoretic ”Tudor Vladimirescu” din Drăgănești Olt, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale din zona ariei protejate.
 

Bujorul românesc are o valoare ecologică deosebită prin frumusețe, raritate și prin faptul că în toată lumea se găsește doar în zona sud-estică a României. Pădurea Călugărească cuprinde rezervația naturală de bujori a Academiei Române, care se întinde, în zona localităţii Stoicăneşti, pe o suprafață de peste 50 de hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here