Judeţul Olt, primul loc pe ţară la depunerea cererilor pentru plata pe suprafaţă

Judeţul Olt ocupă de mai mult timp primul loc pe ţară în ceea ce priveşte depunerea cererilor pentru plata pe suprafaţă de către fermierii care îndeplinesc condiţiile impuse de lege. Până luni, la birourile locale ale Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) fuseseră depuse peste 21.000 de cereri.
 
Potrivit directorului APIA Olt, Marinel Oaşă, la birourile locale ale agenţiei fuseseră depuse, până luni, peste 21.000 de cereri pentru o suprafaţă totală de peste 100.000 de hectare. Ca număr de cereri depuse, Oltul se situează pe primul loc pe ţară, cu o pondere de aproape 50% în condiţiile în care media la nivel naţional indică un procent de puţin peste 20%. Oltul deţine, de asemenea, primul loc şi ca suprafaţă totală pentru care se solicită subvenţia agricolă, cu mult peste media naţională. 
 
„Stăm foarte bine la depunerea de cereri şi sperăm ca lucrurile să decurgă în continuare bine, pentru că este în favoarea fermierilor”, a declarat directorul APIA Olt.

Prima tranşă a plăţilor, respectiv avansul, se va efectua după 16 octombrie, urmând ca până în 15 februarie 2016 să se facă restul plăţilor. Anul trecut subvenţia agricolă a atins valoarea de 156,89 de euro/ha, însă anul acesta este posibil ca valoarea plăţii pe suprafaţă să crească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here