„Suntem români, citim româneşte”: Tinerii liberali din Olt colectează cărţi pentru românii din diaspora

Tinerii liberali din Olt au demarat, recent, acţiuni în tot judeţul pentru colectarea de cărţi destinate românilor din Diaspora. Demersul lor se înscrie în cadrul unei campanii mai largi, derulate, sub genericul „Suntem români, citim româneşte”, la nivel naţional de TNL.
 
Deşi demarată doar cu o săptămână în urmă, la sediile din Slatina ale PNL au început să apară diverse volume din diverse domenii, cu precădere cel al literaturii. Contactat de OLT-ALERT, Marian Călin, co-preşedinte al TNL Olt, a declarat că legăturile cu românii din diaspora trebuie strânse într-un context în care aceştia să simtă că au susţinere din interiorul ţării şi că sunt mereu racordaţi, printr-un cordon ombilical nevăzut, la patria-mamă.
 
„Scopul acestui proiect este trezirea interesului tinerilor şi copiilor care trăiesc în comunităţile de români din afara ţării pentru limba şi cultura din România, punându-le la dispoziţie gratuit carţi în limba romană. Este un proiect ambiţios pe care organizaţia de tineret l-a demarat. Aşteptăm ca toţi locuitorii judeţului nostru să fie alături de noi şi să doneze câte o carte în sprijinul celor plecaţi în afara graniţelor, care doresc să nu uite limba, cultura şi tradiţiile ţării natale. Pentru donaţii şi informaţii suplimentare putem fi găsiţi în Slatina, atât la adresa din strada Aleea Florilor nr.1 A, dar şi la sediul PNL din bulevardul A.I.Cuza, bloc V5, parter, între orele 09.00 -16.00”, a declarat Marian Călin.
 
O idee asemănătoare se născuse în cadrul TNL Olt cu mult înaintea demarării acestei campanii la nivel naţional. „Ideea colectării de cărţi de la populaţie ne-a venit mai demult, iniţial noi dorind ca volumele astfel adunate să le donăm unor biblioteci publice, inclusiv şcolare, din zona rurală. Evident că nu vom renunţa la această idee”, a mai declarat co-preşedintele TNL Olt.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here