INEDIT / Mai mulţi pensionari din Slatina au organizat o petrecere pentru 100 de copii din cartierul lor

Mai mulţi pensionari din Slatina au oferit, joi seară, momente de mare bucurie pentru 100 de copii de toate vârstele, care au sărbătorit în avans, prin diverse acţiuni şi jocuri în aer liber, Ziua Internaţională a Copilului. Cei mici au primit şi pachete cu dulciuri din partea organizatorilor însufleţiţi la această acţiune de seniorul Ştefan Văduva.

Peste 100 de copii care locuiesc pe străzile Gladiolei şi Salcâmului au sărbătorit, joi, în avans, Ziua Copilului într-un loc de joacă în aer liber situat în zonă, având parte de picturi pe faţă şi de serviciile unui specialist în antren pentru cei mici.
 
 
Deveniţi pisicuţe, căţeluşi sau alte animale, copiii au zburdat câteva ore bune sub ochii plini de mulţumire ai organizatorilor şi ai părinţilor. Mai mult, de ziua lor copiii au primit pachete cu ducliuri oferite de organizatori. 
 
 

„A fost o bucurie imensă pentru noi, cei câţiva seniori din zonă, să oferim atâta fericire copiilor participanţi. Fericiţi au fost şi părinţii lor, care nu s-au aşteptat la asta. Am avut 70 de pacheţele cu dulciuri, dar am constatat cu surprindere că nu ne ajung şi am mai făcut comandă de alte câteva zeci. Este o primă acţiune de acest fel a seniorilor din cartierul nostru, pentru că, dat fiind succesul ei, probabil că o vom repeta”, a declarat iniţiatorul acţiunii, Ştefan Văduva. 

 

 

Cei cu vârste mai mari au primit, din partea unei profesoare invitate, şi informaţii pe care nu le ştiau despre Ziua Internaţională a Copilului, dar şi despre condiţia sumbră a copiilor din ţările foarte sărace, despre copiii cu pielea neagră sau galbenă care, deşi diferiţi, au aceleaşi visuri, speranţe şi aşteptări ca toţi copiii de pe planetă. Celor mici li s-a vorbit şi de spiritul de unitate şi compasiune care trebuie să îi însufleţească spre gesturi nobile pentru cei care, doar pentru că s-au născut în alte zone de pe planetă, sunt nefericiţi.
 
 
Acţiunea de la Slatina s-a repetat şi în localitatea Stoeneşti, avându-l ca iniţiator tot pe Ştefan Văduva care, deşi membru activ al unui partid, nu a dorit să dea conotaţii politice celor două evenimente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here