Zeci de copii şi-au dovedit calităţile artistice la Festivalul Prieteniei „Caragiale şi… nu numai” de la Slatina

Sala de festivităţi a Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina a găzduit, vineri, o nouă ediţie a Festivalului Prieteniei „Caragiale şi… nu numai”, la care au participat trupe de teatru ale elevilor de la mai multe şcoli din Slatina şi Caracal.
 
Adaptări după Coşbuc, schiţe de Mircea Sântimbreanu sau Ioan Luca Caragiale şi momente de interpretare muzicală au fost elementele unui antren foarte gustat de părinţi şi cadre didactice laolaltă în cadrul noii ediţii a Festivalului Prieteniei care la Slatina se desfăşoară, an de an, sub semnul lui I.L.Caragiale. 
 
 
Cu ingenuitatea prin care copiii dau totdeauna un plus actului artistic, elevii clasei pregătitoare „Step by step” de la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” din Caracal au pus în scenă o adaptare după poemul „Nuntă-n codru” de George Coşbuc, iar o trupă umoristică din elevii clasei a III-a de la aceeaşi unitată şcolară a a interpretat „Potretul colegei” de Mircea Sântimbreanu. Textul comic „Moftul Român” de I.L.Caragiale a fost interpretat de micuţii clasei pregătitoare „Step by step” de la colegiul-gazdă, clasa I de la acelaşi liceu a interpretat „Zânele săptămânii”, iar elevii de clasa a IV-a au pus în scenă o adaptare după o snaovă populară, „Mama şi feciorul”. De asemenea, elevii clasei a IV-a C au reînviat pe scenă spiritul caragialesc interpretând, îmbrăcaţi în costume de epocă, evident, „Mitică”.
 
 
Pentru ca micuţii să-şi dovedească pe scenă calităţile artistice au depus eforturi învăţătorii Elena Condurache, Rodica Ciocîrlan, Elena Bărbulescu, Daniela Petrescu, Elena Pârşcoveanu, Alexe Diaconu, Jana Oprea şi Carmen Nicolăiţă.
 
 
„Este vorba de un festival interjudeţean care anul acesta a ajuns la ediţia cu numărul 16 şi în cadrul căruia fiecare judeţ derulează programe artistice sub un generic. La noi totul are loc sub semnul lui I.L.Caragiale, dar asta nu înseamnă că participanţii interpretează doar opere ale acestuia. Avem o diversitate tematică din care nu lipsesc nici momentele muzicale”, a declarat unul dintre coordonatorii festivalului, înv. Elena Pârşcoveanu.
 
 
Toţi copiii participanţi au primit diplome din partea organizatorilor festivalului. ca de obicei, evenimentul s-a derulat sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here