O săptămână de căluş la Slatina: Zeci de formaţii vor oferi spectacole în mai multe zone din oraş

Cea de-a 17-a ediţie a Concursului Naţional pentru Copii „Căluşul Românesc” va fi începe marţi la Slatina, în organizarea Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, care are drept parteneri Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina. Anul acesta peste 1.700 de copii din toată ţara anunţându-şi participarea. 

Noutatea acestei ediţii este că, spre deosebire de anii trecuţi, va fi organizată nu la Casa Tineretului, ci în centrul oraşului, pe Esplanadă, unde vor evolua peste 1.700 de copii din toată ţara.
 
Pe lângă formaţiile din Olt, pe scenă vor urca alte 20 de formaţii, precum şi un ansamblu din Republica Moldova. La concurs şi-au anunţat participarea formaţii de căiuţi, ansambluri folclorice, formaţii şi orchestre din judeţele Botoşani, Timiş, Maramureş, Alba, Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Covasna, Bistriţa Năsăud, Gorj, Tulcea, Prahova, Dolj, Vâlcea, Sălaj. De asemenea, la Slatina va evolua un ansamblu de dansuri populare din Republice Moldova, „Lăpuşniţa”, al Liceului Teoretic Lăpuşna.
 
Concursul se va întinde pe durata întregii săptămâni (2 – 6 iunie) şi, în paralele cu spectacolele de pe Esplanadă, vor avea loc demonstraţii şi în alte locuri ale Slatinei, respectiv la Fântâna Speranţei şi în pieţele de la Zahana şi Steaua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here