Paul Stănescu şi-a dat demisia din funcţiile deţinute în PSD. El nu mai vrea nici şefia Consiliului Judeţean

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţie, inclusiv din cea de vicepreşedinte la nivel naţional. Decizia sa este legată de renunţarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte executiv al PSD. Pe de altă parte, Stănescu afirmă că, în 2016, nu va mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Paul Stănescu declarase, miercuri, pentru presa centrală că, dacă Liviu Dragnea renunţă la funcţia de preşedinte executiv al PSD, va renunţa şi el la funcţiile de conducere pe care le deţine în partid. Nimeni nu credea, însă, că se va ţine de cuvânt. Joi, însă, imediat după şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, Stănescu a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat că demisionează atât din funcţia de preşedinte al PSD Olt, cât şi din cea de vicepreşedinte la nivel naţional al partidului.

„Aşa cum am anunţat încă de marţi, mi-am dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al partidului la nivel naţional şi din cea de preşedinte al organizaţiei PSD Olt. Aşa cum ştiţi, există o sentinţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, chiar dacă nu este definitivă, în urma căreia preşedintele executiv al PSD este condamnat cu suspendare pentru un an de zile. Ştim motivul – Referendumul. Aşa cum am spus cu toţii, respectăm decizia instanţei, dar putem să comentăm multe lucruri din punct de vedere politic. Decizia luată în 2012 de a face un referendum pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a fost una colectivă a PSD, o decizie în unanimitate a Comitetului Executiv Naţional. Eu cred şi acum că a fost o decizie bună pentru că s-a văzut cât rău a făcut Traian Băsescu acestei ţări. De asemenea, decizia luată de PSD a fost de comun acord cu colegii noştri de la acea vreme, liberalii. Exista USL, o idee bună la acea dată”, a declarat jurnaliştilor Paul Stănescu.

Acesta s-a declarat din capul locului solidar cu Liviu Dragnea în privinţa dosarului Refendumului. În urma sentinţei de condamnare la un an de închisoare cu suspendare, Dragnea a demisionat din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, punându-şi pe masă şi demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD. PSD Olt şi-a declarat imediat susţinerea, cerându-i lui Dragnea să nu demisioneze din funcţia politică. „Pleacă Dragnea, plecăm şi noi”, a spus, miercuri, Paul Stănescu, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD în care Liviu Dragnea a mers până la capăt, depunându-şi demisia din funcţia de preşedinte executiv, el fiind numit coordonator al programului politic al partidului pentru perioada 2016 – 2020.

Gestul liderului PSD Olt a fost urmat şi de preşedinţii organizaţii judeţene din Giurgiu, Vaslui şi Maramureş, care au renunţat la funcţii. 

Până când Comitetul Executiv Naţional al PSD va numi pe cineva interimar la conducerea organizaţiei judeţene, şefia PSD Olt va fi asigurată de preşedintele executiv al organizaţiei, Marius Oprescu, preşedinte şi al PSD Slatina.

La întâlnirea cu jurnaliştii, Paul Stănescu a mai anunţat că, la alegerile locale din 2016, el nu va mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here