Angajaţi ai Primăriei Fărcaşele, reţinuţi după ce au furat 100.000 lei din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au reţinut, recent, doi angajaţi ai Primăriei Fărcaşele care ar fi comis fraude economice, prejudiciind instituţia cu aproape 100.000 de lei. Prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, cei doi au scăpat de gratii, magistraţii dispunând arestul la domiciliu pentru unul dintre ei şi măsura controlului judiciar pentru celălalt.

 
Cei doi funcţionari publici, Adrian Sandu şi Alexandru Barbu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce, în data de 27 mai, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi sprijiniţi de poliţişti din cadrul S.A.S. Olt, au efectuat percheziţii la domiciliile lor din comuna Fărcaşele.
 

Bărbaţii sunt bănuiţi că, în calitate de angajaţi ai primăriei, în perioada 2013 – 2015 şi-ar fi însuşit în mod ilegal suma de 95.408 lei, reprezentând taxe şi impozite locale încasate de la persoane fizice şi juridice, întocmind şi eliberând în acest scop mai multe chitanţe false.

„Cele două persoane, cu vârsta de 47 şi respectiv 48 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals şi delapidare în formă continuată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Judecătoriei Caracal cu propunere de arestare preventivă, instanţa adoptând alte măsuri preventive, respectiv arestul la domiciliu pentru unul şi controlul judiciar pentru celălalt. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here