Ziua Mondială a Mediului, marcată în toată ţara. Ce acţiuni vor fi organizate în judeţul Olt

Comisarii Gărzii de Mediu Olt vor marca Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 iunie, prin mai multe acţiuni, dar şi printr-un gest caritabil de care vor beneficia copiii din centrele de plasament. 

 
Potrivit purtătoarei de cuvânt a instituţiei, Aura Mandache, Garda de Mediu Olt va începe seria de acţiuni printr-un gest caritabil, respectiv prin donarea mai multor articole de îmbrăcăminte copiilor aflaţi sub protecţia statului în centrele de plasament. „Pentru a marca această zi, în acord cu tema lansată în acest an, Garda Naţională de Mediu a organizat, la nivelul fiecărui comisariat judeţean din ţară, acţiuni social-umanitare dedicate copiilor, ţinând cont de faptul că în luna iunie sărbătorim şi Ziua Copilului. Astfel, la nivelul Comisariatului Judeţean Olt, au fost colectate hăinuţe pe care comisarii de mediu le vor distribui copiilor din centrele de plasament din municipiul Slatina. Acţiunea se va desfăşura în data de 4 iunie, începând cu ora 11.00”, a declarat Aura Mandache. 
 
Ulterior, în 5 iunie, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Olt va participa şi la acţiunile organizate în cadrul proiectului interjudeţean „Puls şi impuls pentru un mediu curat”, organizat de Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina. Acţiunile se vor desfăşura începând cu ora 11.00. De asemenea, în aceeaşi zi, cu începere de la ora 10.00, la Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 din Slatina se va derula o ecoparadă în cadrul proiectului „Copilul, prietenul pământului”.  
Toate acestea vor fi organizate sub tema aleasă pentru acest an, intitulată „Şapte miliarde de visuri. O planetă. Consumă responsabil”. 
 
„Tema îşi propune să atragă atenţia asupra consumului nesustenabil de resurse naturale, în special în ceea ce priveşte apa, energia şi hrana, în condiţiile în care bunăstarea omenirii, calitatea mediului înconjurător şi funcţionarea economiei mondiale depind de gestionarea responsabilă a acestor resurse”, a mai precizat purtătoarea de cuvânt a Gărzii de Mediu Olt. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here