Porţi Deschise la IJJ Olt: Peste 300 de copii din Slatina, Caracal şi Corabia au devenit jandarmi pentru o zi

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt a marcat, marţi, Ziua Copilului prin organizarea porţilor deschise pentru copiii din Slatina, Caracal şi Corabia. Elevii şi preşcolarii care au trecut pragul subunităţilor militare s-au arătat interesaţi, în primul rând, de echipamentul şi de autospecialele folosite la intervenţii, dar şi de câinii jandarmilor. 

Pentru că 1 iunie a picat în zi liberă legal, Jandarmeria Olt a marcat marţi, 2 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, deschizând porţile subunităţilor din Slatina, Caracal şi Corabia pentru circa 300 de elevi şi preşcolari, care au devenit jandarmi pentru o zi.

Micilor vizitatori le-au fost prezentate spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea jandarmii olteni, le-au fost distribuite materiale informative (reviste şi pliante), jandarmii fiind nevoiţi să răspundă la toate întrebările generate de curiozitatea specifică vârstei. 

Pentru a-i familiariza pe copii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, au fost amenajate o serie de standuri unde au fost prezentat echipamentele şi materialele folosite în misiunile de ordine publică, trusa criminalistică, autospecialele de intervenţie şi câinii de serviciu pe care jandarmii olteni îi au în dotare. De altfel, standurile de prezentare au reprezentat punctul principal de atracţie pentru micuţi, care s-au arătat extrem de curioşi să atingă echipamentele şi să ceară informaţii despre utilizarea lor.

„Cei mici au luat contact în mod direct cu dotarea şi activitatea jandarmilor, au interacţionat cu aceştia, devenind astfel «jandarmi pentru o zi». La această activitate au participat peste 300 de copii de la Colegiul Naţional «Ion Minulescu» Slatina, Grădiniţa cu Program Prelungit «Ion Creangă» Slatina, Şcoala Generală «Virgil Mazilescu» Corabia, grădiniţele cu program prelungit nr. 1 şi 3 Caracal, Şcoala Generală nr. 2 Caracal şi Şcoala Generală nr. 7 Caracal”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, locotenent-colonelul Emanuel Botan.

Cei mici au fost serviţi de gazde cu răcoritoare şi dulciuri şi au primit baloane colorate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here