Bărbat găsit mort în incinta Primăriei Scorniceşti. Omul era un fost angajat al instituţiei

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Scorniceşti, a fost găsit mort, miercuri dimineaţă, în incinta primăriei oraşului, unde desfăşura servicii de pază din partea unei firme particulare care are drept domeniu de activitate colectarea deşeurilor nepericuloase. Fiind considerat accident de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a demarat o anchetă în acest caz. Poliţiştii fac, şi ei, cercetări într-un dosar de moarte suspectă.

Bărbatul, Ion Neacşu, a fost găsit fără suflare în sediul primăriei, în jurul orei 07.40, de funcţionarii veniţi la serviciu. Cazul a fost anunţat imediat la Poliţie, care a demarat verificări într-un dosar de moarte suspectă. „Organele de poliţie au fost anunţate, miercuri dimineaţă, de către secretarul Primăriei Scorniceşti despre faptul că în incinta instituţiei un paznic a fost găsit mort. Cazul a fost înregistrat ca moarte suspectă, urmând ca medicii legişti să efectueze necropsia. Asupra cadavrului nu există semne de omor. Bărbatul se afla în evidenţele medicale cu afecţiuni cardiace”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Pentru că firma la care lucra omul găsit mort a anunţat evenimentul drept accident de muncă. reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au demarat şi ei o anchetă.

„Moartea bărbatului a fost anunţată în timp util la Inspectoratul Teritorial de Muncă de firma al cărui angajat era. Am fost la faţa locului unde am constatat că un bărbat de 54 de ani, care făcea pază la primărie în schimb de noapte, a fost găsit decedat în jurul orei 07.40. Din primele cercetări a reieşit că el suferea de afecţiuni ale inimii. Urmează să luăm declaraţii, să vedem dacă firma la care lucra omul avea contract cu primăria, dacă totul era legal şi, în consecinţă, vom dispune măsuri”, a declarat Florin Fumureanu, inspector şef adjunct al ITM pe linie de sănătate şi securitate în muncă. 

Potrivit informaţiilor noastre, omul a fost angajat al Primăriei Scorniceşti până anul trecut, când, prin dispoziţie a primarului Cătălin Davidescu, a fost eliberat din postul de paznic, fiind trecut la SC Salubritate Sortis Com SRL, o firmă înfiinţată cu mai mulţi ani în urmă de primărie, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, pentru servicii de salubritate. Ulterior, firma a fost privatizată, având ca acţionari mai multe consilii locale din zonă. Aici au ajuns, anul trecut, prin dispoziţie a primarului, şase foşti angajaţi ai Primăriei Scorniceşti, după ce posturile le-au fost desfiinţate din lipsă de fonduri. Dispoziţiile primarului Davidescu au fost declarate ilegale în primă fază de Prefectura Olt, întrucât ele au fost eliberate fără ca consiliul local să fi aprobat organigrama de personal şi bugetul instituţiei pe anul 2014. Ulterior, au fost elaborate alte dispoziţii. Firma care i-a preluat pe foştii angajaţi are ca domeniu principal de activitate colectarea deşeurilor nepericuloase. Cu toate acestea, în baza unui contract de prestări servicii cu Primăria Scorniceşti, patru dintre foştii angajaţi s-au întors să pezească instituţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here