Ambasadorul Bulgariei a participat la o masă rotundă pe tema cooperării transfrontaliere la Piatra-Olt

Ambasadorul Bulgariei în România, Aleksander Filipov, s-a aflat, miercuri, la Piatra Olt unde a participat la o masă rotundă pe tema cooperării transfrontaliere organizată de autorităţile administraţiei publice locale şi de autorităţile oraşului bulgăresc Guliantsi. Tema principală de discuţie a fost demararea unui parteneriat comun pentru realizarea unor obiective specifice fiecărei zone în parte.

Întâlnirea a avut loc la iniţiativa Ambasadei Bulgariei la Bucureşti, care a contactat Primăria Piatra Olt pentru discuţii pe marginea unui parteneriat cu oraşul bulgăresc Guliantsi în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră între România şi Bulgaria. Mai exact, partea bulgară caută parteneri pentru accesarea de fonduri europene în cadrul unui program în care sesiunea de depunere a proiectelor expiră la sfârşitul acestei luni. În vreme ce bulgarii ar dori investiţii în domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă şi reabilitarea unor spaţii publice, partea română ar vrea să atragă fonduri pentru situl Natura 2000, o arie protejată din zonă.

„Sper să semnaţi acest parteneriat, să existe o colaborare, pentru că aveţi parte de suport din partea Ambasadei Bulgariei”, a spus ambasadorul  Aleksander Filipov, citat de gazetanouă.ro.

La discuţii au participat, printre alţii, primarul oraşului-gazdă, Tudor Udrescu, viceprimarul Robert Munteanu, precum şi viceprimarul oraşului Guliantsi, Paskal Pilchev. 

În cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră între România şi Bulgaria pentru perioada 2014-2020 au fost incluse şapte judeţe din România, respectiv Mehedinţi, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa şi Olt, precum şi opt districte din Bulgaria, Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko, Tarnovo, Ruse, Silistra şi Dobrich. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here