Melania Renghea, închisoare cu suspendare pentru denunţ calomnios împotriva fostului şef al IPJ Olt

Fosta poliţistă Melania Renghea a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru denunţ calomnios îndreptat împotriva fostului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Ion Voicu. Decizia aparţine magistraţilor Judecătoriei Slatina, care au mai hotărât ca femeia să-i plătească fostului şef al IPJ Olt daune morale în valoare de 50.000 de lei. Hotărârea instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel de către inculpată.
 
„În baza art 386 Cod procedura penala schimba incadrarea juridica a faptei pentru care a fost trimisa in judecata inculpata din infractiunea prev de art 268 alin 1 Cod penal cu aplic art 5 Cod penal in infractiunea prev de art 259 alin 1 V Cod penal cu aplic art 5 N Cod penal. In baza art 259 alin 1 V Cod penal cu aplic art 5 N Cod penal condamna pe inculpata RENGHEA MELANIA CELESTINA la pedeapsa de 2 ani inchisoare. În baza art. 86 indice 1 V Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 5 ani ce constituie termenul de încercare pentru inculpata, stabilit in conditiile art. 86 indice 2 V Cod penal (…)”, se arată în sentinţa instanţei. Magistraţii slătineni au mai hotărât ca femeia să-i plătească fostului şef al IPJ Olt daune morale în valoare de 50.000 de lei. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel de către inculpată. 
 
Comisarul şef Ion Voicu a depus, anul trecut, o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina pentru denunţ calomnios împotriva poliţistei Melania Renghea după ce aceasta i-a menţionat numele în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova împotriva fostului său şef, Gheorghe Barbu, pe care îl acuza de şantaj şi viol. Renghea a povestit procurorilor craioveni că Barbu ar fi oferit-o pentru servicii sexuale şi altor oameni ai legii, printre care s-ar fi numărat şi fostul şef al IPJ Olt. În urma cercetărilor efectuate, procurorii craioveni nu au găsit probe concludente în favoarea acuzaţiilor de viol şi şantaj făcute de femeie.
 

Aceste acuzaţii au apărut la începutul anului 2013, după ce Melania Renghea l-a înjunghiat, în decembrie 2012, pe comisarul Gheorghe Barbu, acuzându-l de şantaj şi viol. Fapta femeii s-a consumat în faţa locuinţei din localitatea Bobiceşti a fostului său şef, înjunghiat în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie. Renghea a fost, în mai 2014, condamnată de Tribunalul Olt la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, dar Curtea de Apel Craiova a desfiinţat sentinţa şi a trimis dosarul spre rejudecare la instanţa de fond.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here