Marele Premiu al Festivalului Naţional „Călușul Românesc” Caracal, câştigat de căluşarii din Sârbii Măgura

Marele Premiu al ediţiei din acest a Festivalului Naţional de Folclor „Călușul Românesc” de la Caracal a fost câştigat de formaţia de căluşari a comunei Sârbii Măgura. În concurs au intrat peste 20 de formaţii şi ansambluri din mai multe regiuni ale ţării.

Marele Premiu al Festivalului Naţional de Folclor „Călușul Românesc” de la Caracal, ajuns la ediţia cu numărul 46, a fost câştigat, aşadar, de formaţia de căluşari a comunei Sârbii Măgura, care a primit şi o diplomă de excelenţă. Gala Laureaţilor a fost organizată duminică după-amiază. La secţiunea Prelucrare scenică. locul I a fost acordat formației de călușari din Cezieni (Olt), locul II – formației de călușari „Poarta Olteniei” din Pețeni (Dolj), iar locul III – ansamblului Centrului Cultural Municipal Caracal. 

La secţiunea Obicei, premiul I a fost câştigat de formația de călușari din Hârsești (Argeș), locul II – de călușarii din Oporelu (Olt), iar cloul III – de Ansamblul Georgița (Dolj). Diplomă de excelență – Nichita Dragomira, consilier CJPCT,

Formațiile de călușari din Optași Măgura, „Romula Malva” din Dobrosloveni, „Doina Fărcașului” – Fărcașele, „Trandafir de Romanați” din Dobrosloveni, Ansamblul „Alunelul” din Pielești (Dolj) au primit diplome de excelenţă, distincţie acordată şi coregrafului Nichita Dragomira, reprezentant al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt.

Premiul special al juriului a fost împărţit de formațiile de călușari din Rășinari (Sibiu), Săliștea (Alba), Cercul Militar Caracal, „Romula Malva” Reșca (Olt), iar cetele căluşereşti din Năsturelu (Teleorman) şi Osica de Jos (Olt) au primit menţiuni.

Festivalul s-a derulat în perioada 5 – 7 iunie şi a cuprins, pe lângă spectacolele-concurs de la Teatrul de Vară, şi un spectacol exclusiv pentru public organizat în piaţa din faţa primăriei. Ediției de anul acesta i-a fost alocat un buget de 12.000 pentru premierea câştigătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here