Forţe sporite de poliţişti în Olt pentru desfăşurarea în bune condiţii a examenului de bacalaureat

Peste 90 de poliţişti acţionează, suplimentar, faţă de dispozitivul curent angrenat în asigurarea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului Olt, pe timpul desfăşurării primei sesiuni a examenului naţional de bacalaureat, care a început luni.

Poliţia Română va asigura măsuri specifice în perioada desfăşurării examenului naţional de bacalaureat 2015, respectiv în intervalul în care se desfăşoară prima sesiune a probelor, 29.05 – 10.07.2015. Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, pe lângă dispozitivul curent, pe raza judeţului Olt vor acţiona alţi 92 de poliţişti, anunţă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

„Din totalul efectivelor suplimentare care vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ, 51 de poliţişti sunt de ordine publică, 21 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale I.P.J. Olt”, a declarat ofiţerul de relaţii cu presa.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul lor sau prin activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, unităţile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse în itinerariile de patrulare, mai spune Claudia Radu.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here