Măsură nouă împotriva fraudei la Bac: Ce îi aşteaptă pe elevii care încearcă să copieze

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a introdus o nouă măsură menită să prevină cazurile de fraudă la examenul de bacalaureat de anul acesta. Responsabilitatea implementării ei revine comisiilor de examinare, iar elevii prinşi încercând să copieze vor fi eliminaţi, aplicându-li-se interdicţia de a se înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Regulamentul de organizare a examenului de bacalaureat a fost modificat astfel că, începand din acest an, comisiile de examinare vor verifica prin sondaj, după fiecare probă, înregistrările audio-video din sălile de examen. 

„Elevii care sunt prinşi încercănd să fraudeze examenul sunt eliminaţi şi primesc interdicţia de a se mai înscrie în următoarele doua sesiuni”, a precizat Emil Albotă, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Prima sesiune din acest an a examenului național de bacalaureat a început luni, 8 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, examenul maturității va fi susținut, în Olt, de 4.063 de absolvenți ai clasei a XII-a.

Prima probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se va desfășura pe durata a trei zile (8-10 iunie). În intervalul 10-12 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15-19 iunie se va desfășura evaluarea competențelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), programată între 22 și 26 iunie.

Probele scrise ale examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, încep luni, 29 iunie, cu testarea cunoștințelor de limbă și literatura română (proba E).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here