TMK a investit la Slatina 10 milioane de euro pentru producerea de ţevi pentru automobile şi cilindri hidraulici

TMK Artrom Slatina a inaugurat, luni după-amiază, o nouă secţie de producţie, denumită Secţia nr. 5 – ACH, care va produce ţevi pentru automibile şi cilindri hidraulici. La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Investiţia este prima parte a unui program mai larg de dezvoltare a companiei spre produsele de tip Premium, cu valoarea adăugată mare şi va avea un impact pozitiv asupra creşterii eficienţei activităţii derulate la uzina din Slatina, potrivit directorului general al unităţii, Adrian Popescu.

Noua secţie de la Slatina a presupus o investiţie de circa 10 milioane de euro şi are capacitatea de a procesa circa 25.000 de tone de ţevi anual. Eforturile în direcţia creşterii ponderii produselor premium vor continua şi după inaugurarea echipamentelor principale ale sectiei ACH, prin demararea celui mai important proiect în acest sens, o nouă secţie de tratamente termice unde ţevile laminate la cald vor fi înnobilate cu caracteristici superioare prin tratamente termice în instalaţii de ultimă generaţie, spun oficialii firmei.

La inaugurarea secţiei au fost prezenţi, printre alţii, Maricel Popa, secretar de stat în Ministerul Economiei, prefectul de Olt şi subprefectul judeţului, Silviu Neacşu, respectiv Emanuel Oproiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt Marius Oprescu, primarul interimar al Slatinei, Mihaela Stana şi viceprimarul Cristian Bircea.

TMK este unul din primii doi lideri mondiali în domeniul producţiei de ţevi pentru industria gas si petrol. În cele 28 de întreprinderi amplasate în Rusia, SUA, Canada, România, Oman, UAE şi Kazahstan, TMK deţine cele mai mari capacităţi de producţie în domeniul ţevilor din oţel. Grupul TMK dispune şi de două centre de ştiinţe şi cercetări în Rusia şi SUA, precum şi de o vastă reţea de distribuţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here