Sute de sancţiuni contravenţionale aplicate şi zeci de permise auto reţinute de poliţiştii olteni în week-end

Acţiunile derulate week-end-ul trecut de poliţiştii olteni s-au lăsat cu reţinerea a peste 30 de permise de conducere şi cu peste 650 de sancţiuni contravenţionale.

Peste 190 de poliţişti cu atribuţii pe linie de ordine publică, rutieră şi acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, au derulat, în acest week-end, împreună cu efective de jandarmi, mai multe acţiuni pentru prevenirea faptelor antisociale în incinta barurilor, discotecilor şi cluburilor, pentru combaterea infracţiunilor contra patrimoniului şi persoanelor, precum şi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor la regimul circulaţiei pe raza de competenţă. 

În cadrul acţiunilor oamenii legii au constatat 17 infracţiuni, dintre care 10 la regimul circulaţiei rutiere, una de natură economică şi şase de altă natură.

Pe linie rutieră, au fost reţinute 32 de permise de conducere, dintre care 17 pentru consum de alcool, şase pentru viteză, patru pentru depăşire, două pentru neacordarea de prioritate altor vehicule şi trei pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

„Acţiunile s-au soldat cu aplicarea a 674 de sancţiuni contravenţionale (48 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 624 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Printre participanţii la trafic cărora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere se numără şi zeci de biciclişti, căruţaşi şi pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here