Muniţie neexplodată găsită pe teritoriul judeţului Olt, distrusă de pompieri în poligonul de la Redea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt a executat, marţi, în poligonul din localitatea Redea, o misiune de distrugere a muniției neexplodate rezultată în urma desfăşurării activităţii de asanare a teritoriului judeţului Olt.
 

Elementele distruse marţi au fost descoperite pe teritoriul județului în perioada iunie 2014-iunie 2015. Pentru distrugere muniției, specialiștii pirotehniști din cadrul ISU Olt au folosit zece kilograme de trotil, precum și alte mijloace pirotehnice. 

 
Au fost distruse șapte proiectile explozive cu calibrul între 39 și 79 mm, o lovitură de aruncător cu calibrul 40 mm, o bombă de aviație de 100 de kg, o bombă de aruncător calibrul 88 mm, o grenadă de mână și materiale pirotehnice confiscate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.
 

„Cu această ocazie, reamintim cetăţenilor că, la descoperirea muniţiei rămase neexplodate, au obligaţia, conform legii, şi responsabilitatea cetăţenească să informeze serviciile de urgenţă profesioniste sau poliţia, după caz, telefonic, prin apelarea numărului de urgenţă 112”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Cei care se află în astfel de situaţii nu trebuie să atingă, cu mâna cu mâna sau cu alte obiecte, elementele explozive. Sunt interzise ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe, comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, introducerea acestora în foc, topirea, tăierea sau folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte. Utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii, în scopuri artizanale, demontarea focoaselor sau a altor elemente componente sau folosirea, pentru joacă, de către copii, a grenadelor, proiectilelor şi a focoaselor sunt, de asemenea, interzise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here