Un angajat de la Înmatriculări Auto Olt şi Marius Curt, cercetaţi după ce au înmatriculat o maşină furată

Un angajat al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt a fost reţinut, miercuri, alături de Marius Curt din Slatina, pentru înmatricularea fictivă a unui autoturism furat. Prezentaţi, joi, de procurori Judecătoriei Slatina cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, instanţa a dispus cercetarea inculpaţilor sub control judiciar. 
 
Angajatul SPCRPCÎV Olt, Gabriel Micli, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fraudă informatică şi fals informatic, iar Marius Curt pentru instigare la cele trei infracţiuni într-un dosar în care cei doi sunt acuzaţi de înmatricularea fictivă a unui autoturism furat în Italia, înmatricularea făcându-se pe numele unei alte persoane nevinovate. 

„În fapt s-a reţinut că la data de 28.11.2014, inculpatul M.G., în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de analist programator, în cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Olt, având drept responsabilitate introducerea datelor în sistemul informatic, în vederea înmatriculării vehiculelor, şi-a depăşit aceste îndatoriri, prin faptul că, abuzând de atribuţiile de serviciu, a introdus date informatice într-un sistem informatic, fără drept, întrucât datele erau fictive, neavând un suport al documentelor care să le susţină (inexistenţa unui dosar). Acest fapt care a condus la înmatricularea unui autoturism, marca Mercedes SL 350, semnalat ca fiind sustras de pe teritoriul altui stat, iar prin această acţiune de înşelare a sistemului procedural de înmatriculare s-a produs atât un avantaj material beneficiarului înmatriculării inculpatul C.M., cât şi o pagubă statului, prin eludarea plăţii taxelor aferente înmatriculării unui vehicul”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
 

În afară de informaţiile false furnizate celui de la Înmatriculări, Curt i-a livrat acestuia şi un act de identitate al unei alte persoane pe numele căreia s-a efectuat înmatricularea, fără ca aceasta să-şi dea acceptul ori să aibă cunoştinţă că i-a fost folosit respectivul document, mai spun procurorii. 

Prezentaţi, joi, de procurori Judecătoriei Slatina cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, instanţa a dispus cercetarea inculpaţilor sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here