Consilierii judeţeni au dat undă verde ca fostul spital din Drăgăneşti să fie preluat de Spitalul Judeţean Slatina

Consilierii judeţeni au dat, joi, undă verde preluării fostului spitalul din Drăgăneşti-Olt de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, aprobând un proiect de hotărâre care prevede trecerea imobilelor în care a funcţionat unitatea sanitară în domeniul public al Consiliului Judeţean şi în administrarea SJU. Astfel, spitalul din Drăgăneşti urmează să funcţioneze ca o extindere a spitalului slătinean.

Aleşii judeţului au aprobat, în şedinţa ordinară de joi, ca imobilele în care funcţiona spitalul din Drăgăneşti (secţia maternitate – chirurgie, spălătoria, policlinica şi terenurile aferente) să treacă din domeniul public al oraşului în cel al judeţului, urmând ca ele să treacă în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. 

„Predarea – primirea imobilelor se face pe bază de protocol încheiat între Primăria oraşului Drăgăneşti – Olt. (…) Imobilele prevăzute la art.1 se trec în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina în termen de 10 zile de la trecerea acestora în domeniul public al Judeţului Olt, prin grija Direcţiei de specialitate a Consiliului Judeţean Olt”, se arată în actul normativ adoptat.

Astfel, unitatea sanitară din Drăgăneşti-Olt va funcţiona ca o extindere a Ambulatoriului Slatina, cu circa şase cabinete medicale în primă fază unde se vor putea adresa pacienţii. Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei iordache, la Drăgăneşti vor profesa medici specializaţi în cardiologie, neurologie, medicină internă şi pediatrie. Medicii vor fi nevoiţi să se deplaseze regulat de la Slatina la Drăgăneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here