România a obținut 12 medalii la Jocurile Europene de la Baku

România a obținut trei medalii de aur, cinci de argint și patru de bronz la prima ediție a Jocurilor Europene, care s-a desfășurat la Baku, în Azerbaidjan, informează Agerpres.

Ana-Maria Brânză la spadă, Andreea Chițu la judo (categoria 52 de kilograme) , și echipa feminină la spadă au obținut medaliile de aur. Cele de argint au fost câștigate de gimnasta Andreea Iridon la bârnă, Roxana Borha și Elena Meroniac în proba de kaiac dublu — 500 m, de fete la proba de grup la gimnastică aerobică,  de Tiberiu Dolniceanu la sabie și de echipa masculină de sabie.

Gimnasta Andreea Iridon la paralele, gimnastul Marius Berbecar la paralele, Daniela Hondiu la sambo (categoria 60 de kilograme) și Simona Gherman la spadă au câștigat medaliile de bronz.

Delegația României va reveni în țară luni, la ora 11:30, cu o cursă specială care va ateriza pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni. Formată din 147 de sportivi, 83 de băieți și 64 de fete, aceasta a participat la 22 de discipline sportive.

Ceremonia de închidere este programată astăzi la ora 19:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here