Festivalul de teatru și film de scurt-metraj pentru tineret „fesTIN” 2015 şi-a desemnat câştigătorii

După patru zile de concurs, cea de-a VII-a ediție a Festivalului de teatru și film de scurt-metraj pentru Tineret fesTIN, Caracal, 2015, şi-a desemnat câştigătorii.
 
La secţiunea Teatru, premiul pentru cel mai bun recital masculin a fost câştigat de Alexandru Prica, din Caracal, pentru monologul „Hamlet” din piesa cu acelaşi nume a lui Shakespeare. La această secţiune a fost nominalizat şi Alexandru Lăzărescu din Lugoj, pentru monologul „Dionis” din „Sărmanul Dionis” de Mihai Eminescu.
 
Premiul pentru cel mai bun recital feminin a revenit Dianei Maria Bagdasar, din Caracal, pentru monologul „Nora” din piesa omonimă scrisă de Henrik Ibsen. Pentru acest premiu a fost nominalizată şi Miruna Tutoveanu din Panciu, pentru monologul „Pisica Verde” după Elise Wilk.
 
La secţiunea Trupe de teatru, premiul pentru rol feminin a fost câştigat de Alexandra Cheroiu, pentru rolul personajului Dora din spectacolul „Femeia ca un câmp de luptă”, pusă în scenă de trupa „Jah Army” din Târgu Jiu. Pentru această distincţie au mai fost nominalizate Anisia Zlătaru, din spectacolul „Drum în jos cu înger”, jucat de trupa „Victoria Art” din Bucureşti, Cristine Hămbaşean din acelaşi spectacol şi Ioana Cojocărescu, din spectacolul „Deşteptarea primăverii”, pus în scenă de trupa ,,Dan Alecsandrescu” din Roman. 
 
La aceeaşi secţiune, premiul pentru rol masculin a revenit lui Alexandru Dumitru pentru rolul bătrânului din spectacolul „Drum în jos cu înger”, jucat de trupa „Victoria Art” Bucureşti. Nominalizat a mai fost şi Vlad Steclaru, pentru rolul Jack din spectacolul „Mecanica inimii” – trupa „Protha” din Panciu. 
 
La secţiunea Spectacole, premiul I a revenit trupei „Victoria Art”, pentru piesa „Drum în jos cu înger”, premiul II a rămas în Caracal, fiind câştigat de trupa „alTfel” pentru „Ţara lui Gufi”, iar premiul III a revenit trupei „Protha” pentru spectacolul „Mecanica inimii”
La secţiunea Film de scurt metraj premiul I a revenit peliculei „Lumea mea”, un film de Sergiu Smerea din Roman, premiul II (pentru ritm cinematografic) a fost împărţit de peliculele „Xeno-narcomanii”, aparţinând lui Cristian Ciulică din Craiova şi „Eu… despre mine”, de Ştefan Mirea, Craiova, iar premiul III (pentru eseu) a fost atribuit filmului „Metamorphose”, de Bogdan Stelea şi Anca Neguţ din Slatina.
 
În cele patru zile ale festivalului, participanţii, şi nu doar cei care au intrat în concurs, au avut prilejul ca, în diverse ateliere de lucru, să ia lecţii de actorie de la profesioniştii din juriu, format din actorii Vlad Zamfirescu şi Iulia Colan, absolvenţi ai Universitatii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Radu Tudor Valentin, actor al Teatrului „Regina Maria” din Oradea, Cătălin Daniel Vieru, actor la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova (teatru), regizorul Bogdan Cristian Dragan (preşedinte), Otilia Cârstea şi Florin Beciu (film). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here