Salariul minim brut creşte la 1.050 lei de la 1 iulie. Ce îi paşte pe angajatorii din sectorul bugetar

Salariul minim brut va creşte, de la 1 iulie, la 1.050 de lei, nivel căruia valoarea salariului de bază practicat în sectorul bugetar nu îi poate fi inferioară, anunţă Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt. Nerespectarea legislaţiei în domeniu atrage amenzi de până la 2.000 de lei pentru angajatorii care nu aplică această prevedere.
 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt informează contribuabilii că, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1.091/10.12.2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, începând cu data de 1 iulie 2015, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.050 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună, reprezentând 6,225 lei/oră.

Reprezentanţii AJFP Olt mai spun că, pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Nerespectarea acestei prevederi poate atrage amenzi de până la 2.000 de lei pentru angajatori.

„Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celui prevăzut mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Finanţelor Publice Olt, Mihaela Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here