Gospodării distruse de flăcări la Sârbii Măgura şi Gostavăţu. Cauza principală: neglijenţa proprietarilor

Două gospodării din Olt au fost serios afectate de flăcări, luni dimineaţă, în urma unor incendii cauzate de neglijenţa proprietarilor.
 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt a fost solicitat să intervină luni dimineaţă, în jurul orei 04.00, în comuna Sârbii-Măgura, sat Vitănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui bărbat. La fața locului au fost mobilizate forțe din cadrul Stației Scornicești, pompierii intervenind cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și cu un echipaj SMURD. Slavatorii s-au lupta cu flăcările circa o oră pentru lichiddarea incendiului.
 
„În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o bucătărie de vară, cu flacără și degajări mari de fum. Pompierii au reușit lichidarea incendiului, în limitele găsite, după aproximativ o oră de intervenție continuă. Au ars: bucătăria de vară pe circa 20 mp, 500 de kg de porumb, 150 de kg de tărâțe și s-au degradat circa 20 mp de acoperiș”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu. Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetării la fața locului, a fost jarul căzut dintr-un cuptor. 
 

La doar o oră de la stingerea incendiului, dispeceratul a fost anunțat despre producerea unui alt incendiu la locuința unui bărbat din comuna Gostavățu, sat Slăveni.

Stingerea flăcărilor a căzut în sarcina pompierilor de la Garda Stoenești, care au ajuns la locul incendiului cu două autospeciale de stinger cu apă şi spumă. Militarii au găsit în flăcări o bucătărie și bunurile aflate în interior (mobilier, electronice și electrocasnice). „Pentru stingerea incendiului pompierii au intervenit aproximativ o oră. Cu toate eforturile depuse de echipajele de intervenție, au ars: bucătăria pe circa 50 de mp, mobilierul și aparatura electronică și electrocasnică din aceasta”, a precizat Alin Băsăşteanu.

Şi în acest caz incendiul a izbucnit tot pe fondul neglijenţei proprietarului care, cel mai probabil, a uitat un aragaz în funcțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here