Aleşii Oltului şi-au reactualizat declaraţiile de avere şi interese. Cine este cel mai bogat consilier judeţean

Aleşii şi funcţionarii publici şi-au reactualizat declaraţiile de avere şi interese, potrivit legii, iar la nivelul consilierilor judeţeni ai Oltului sunt mai multe cazuri în care averile au suferit modificări. În cazul unora au dispărut conturi bancare, dar au apărut bunuri noi, iar în cazul altora s-au înmulţit firmele la care sunt acţionari. De departe, cel mai bogat consilier judeţean a apărut în legislativul judeţului anul acesta. Este vorba de Dumitru Mugurel Crăciunică, intrat în CJ pe locul lăsat liber prin demisie de Anton Drăguinea şi care anul trecut a înregistrat venituri de 120.000 de euro.

Dacă în 2014 era acţionar la patru firme (SC G.H.B. Style SRL Potcoava, SC G.H.B. Madame Janette SRL Porcoava, SC Inter-Petromat SRL Jitaru, SC Fan Metauto Cars SRL Slatina), consilierul judeţean PSD Gheorghiţă Brînaru este acţionar acum la încă două societăţi, respectiv la SC Costalex A.G.G. SRL Potcoava şi la SC Crisal Confort House SRL Potcoava, aceasta din urmă înfiinţată în 2015 şi care are în derulare un contract cu AJOFM Olt, în valoarea de 305.530 lei.

Bunurile declarate în 2015 de ales sunt un teren intravilan, un teren extravilan şi o casă în Scorniceşti, dar şi bijuterii în valoare de 50.000 de lei. Gheorghiţă Brînaru a adunat, anul trecut, împreună cu soţia, venituri în valoare totală de 100.970 lei. Brînaru are, totodată, datorii la bănci în valoare 94.850 de lei.

Modificări au apărut şi în averea liberalului Viorel Dumitrescu, cu precădere la nivelul depozitelor bancare, de unde au dispărut nişte bani, dar au apărut acţiuni la Romgaz şi obligaţiuni la o bancă importantă. Consilierul judeţean PNL, acţionar la SC Servmed SRL şi la SC Fabra SRL, a declarat un teren intravilan şi o casă la Slatina, 290.335 de lei în depozite şi conturi bancare, dar şi acţiuni de peste 73.000 lei la SC Romgaz SA şi titluri/certificate/obligaţiuni de 29.518 lei la Erste BCR. Veniturile totale ale familiei au fost, în 2015, de 242.939 lei din salarii, indemnizaţii şi dividende.

La colecţia de autoturisme a consilierului PSD Petre Idoraş (Volkswagen, Alfa Romeo şi un ATV) a apărut şi un superb Mercedes ML 320, cumpărat prin leasing. Potrivit declaraţiei de avere reactualizată, Petre Idoraş deţine mai multe terenuri agricole şi forestiere la Rucăr (Argeş) şi Optaşi Măgura, două apartamente în Scorniceşti şi Piteşti, o casă de vacanţă în Rucăr şi un spaţiu comercial în Optaşi Măgura, dar şi bijuterii în valoare de 30.000 de lei. Petre Idoraş a colectat anul trecut, împreună cu soţia, venituri de 144.000 lei.

Acţionar la SC Pefcom SRL Scorniceşti, Idoraşi ocupă funcţii de conducere la Federal Coop Olt şi Cooperativa de Consum Scorniceşti.

Noutatea în ceea ce îl priveşte pe consilierul Ioan Ciugulea, care anul trecut a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, este că, păstrându-şi calitatea de acţionar în cele două firme ale familiei, SC Delta Star SRL şi SC Delta Grupcons SRL, el apare acum şi membru în cadrul Electrocentrale Bucureşti, dar şi consilier tehnic în cadrul SC Libo Invest Grup SRL Slatina, firma din partea căreia a prestat servicii în baza NATO de la Deveselu. Veniturile familiei Ciugulea au totalizat, anul trecut, aproape 80.000 de lei.

Noutăţi se înregistrază şi în averea consilierului judeţean Ion Moisescu (PNL), în sensul că i-au dispărut două conturi bancare, dar i-a apărut un al treilea autoturism. Până anul trecut, el deţinea două maşini Audi, iar anul acesta a declarat un Audi, un BMW şi o autoutilitară Opel. Moisescu deţine mai multe terenuri intravilane şi două case în Scorniceşti, un apartament în Slatina şi două depozite bancare, unul de peste 33.000 lei şi altul de 1136 de euro. Veniturile familiei au depăşit, în 2014, 81.000 de lei, peste jumătate din sumă reprezentând dividende încasate de soţie. O noutate ar fi şi lipsa sursei de unde au venit devidendele, peste 43.000 de lei. La un nivel mult mai ridicat în anii anteriori, sumele de bani reprezentând dividende încasate de Liliana Moisescu au provenit de la SC Markus Games SRL, firmă care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc, în care este parteneră cu Maria Luiza Voiculescu, soţia ofiţerului de poliţie Liviu Voiculescu, trimis în judecată pentru aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

În declaraţia de avere actualizată a lui Ilie Irimia (PNL-PDL) apare, în afara celor declarate cu un an înainte, şi un tractor. Acţionar la SC Acidava Agricola SRL Piatra Olt, Ilie Irimia deţine un teren agricol şi unul intravilan la Piatra Olt, o casă tot aici şi un apartament în Slatina, precum şi un autoturism Volkswagen. El are un credit bancar de 30.000 de lei, iar anul trecut a adunat venituri de 90.615 lei, cu soţia.

Anul trecut a fost anul în care în Consiliul Judeţean Olt au apărut feţe noi, prin rămânerea unor posturi vacante. Printre aceştia se numără Constantin Popescu (PSD), lider sindical la Alro Slatina. El deţine un teren intravilan şi un teren agricol în Slatina, obţinute prin Legea 42/1990, ca revoluţionar, un apartament, o casă şi două autoturisme, şi are datorii bancare de 55.000 de franci elveţieni.

Anul trecut a cumulat venituri din salarii, împreună cu soţia sa, în valoare totală de 106.406 lei.

Printre cei care au depus pentru prima oară declaraţii de interese şi avere ca ales al judeţului se numără şi Mihai Turcitu (PC). Potrivit averii declarate, el deţine două terenuri intravilane în localitatea Curtişoara, încă unul în Bechet (Dolj) şi un teren agricol în Slatina, unde mai este proprietar al unui apartament. Are datorii bancare de 83.000 de franci elveţieni, iar anul trecut veniturile familiei au fost de 57.421 lei.

Cel mai bogat dintre aleşi este Dumitru Mugurel Crăciunică, apărut anul acesta în legislativul judeţului pe postul lăsat liber de consilierul PP-DD Anton Drăguinea, care a demisionat. Mugurel Crăciunică deţine o casă în Slatina, dintr-o moştenire, un apartament şi o casă de vacanţă în Bochum, Germania, trei autoturisme, bijuterii în valoare de 30.000 de euro şi ceasuri de mână în valoare de 15.000 de euro, 47.500 euro în conturi bancare curente, dar şi acţiuni în valoare de 50.000 de euro la societăţi comerciale în străinătate. El şi soţia au realizat anul trecut venituri de 120.000 de euro de la Primăria Bochum.

Precizăm că în declaraţiile de avere ale reprezentanţilor conducerii instituţiei nu au apărut modificări semnificative în declaraţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here