Olt: Cinci absolvenţi de liceu, eliminaţi din examenul de bacalaureat după ce au fost prinşi cu fiţuici

Cinci absolvenţi de liceu au fost daţi afară, miercuri, din examenul de bacalaureat după ce au fost prinşi în timp ce încercau să copieze la cea de-a doua probă scrisă a examenului, cea de matematică-istorie, potricit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Este vorba de un elev de la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina, de trei elevi din Caracal care susţineau proba la Colegiul Tehnic „Matei Basarab” şi de încă un absolvent din Caracal care susţinea examenul maturităţii la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”. Membrii comisiilor de examinare au descoperit la cei prinşi în culpă fiţuici şi telefoane mobile cu căşti.
 

Cei cinci elevi vor sta pe margine şi la următoarele două sesiuni, drept pedeapsă. Regulamentul de organizare a examenului de bacalaureat a fost modificat astfel că, începand din acest an, comisiile de examinare vor verifica prin sondaj, după fiecare probă, înregistrările audio-video din sălile de examen. Elevii care sunt prinşi încercănd să fraudeze examenul sunt eliminaţi şi primesc interdicţia de a se mai înscrie în următoarele două sesiuni.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Olt, cei mai mulţi eliminaţi, trei, susţineau examenul la Colegiul Tehnic „Matei Basarab” din Caracal. De asemenea, tot din Caracal au fost eliminaţi câte un elev de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” şi de la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” din Slatina.
 

Miercuri, elevii olteni au susţinut proba scrisă obligatorie a profilului, matematică sau istorie, iar vineri se va derula ultima probă a BAC-ului, respectiv proba la alegere a profilului şi specializării. 

Primele rezultate vor fi afişate pe 7 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, vor putea fi depuse contestaţii, soluţionarea acestora urmând să aibo loc în 8 şi 9 iulie. În 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here