Accident feroviar între Potcoava şi Sineşti: Un tren InterRegio a lovit în plin un autoturism

Trenul InterRegio 1896 care circula pe ruta Craiova – Bucureşti a lovit în plin, duminică seară, între staţiile CFR Potcoava şi Sineşti, un autoturism care s-a oprit pe calea ferată, şoferul nemaiputând s-o pornească. Deşi în maşină se aflau mai multe persoane, nimeni nu a fost rănit, conducătorul auto şi pasagerii coborând din maşină cu puţin înainte ca trenul de călători să lovească autoturismul.

Accidentul s-a petrecut în jur de ora 19.00, între Potcoava şi Sineşti, nu la o trecere la nivel cu calea ferată, ci într-o zonă în care şinele de tren sunt traversate de un drum de câmp utilizat îndeobşte de căruţe. Motorul autoturismului, un Dacia Breake, condus de un cetăţean de etnie romă, s-a oprit pur şi simplu pe calea ferată chiar înaintea trenului de persoane care circa pe ruta Craiova – Bucureşti. Văzând că motorul rămâne mort, şoferul şi pasagerii au abandonat maşina cu puţin înainte ca aceasta să fie lovită de tren. Autoturismul a fost împins câteva zeci de metri pe şinele de cale ferată, până când mecanicul a reuşit să oprească trenul.

La faţa locului s-au deplasat pompierii cu autospeciala de descarcerare şi ambulanţe SMURD, dar şi reprezentanţi TF.

„Din fericire, accidentul feroviar nu s-a soldat cu victime omeneşti, întrucât, potrivit primelor informaţii, conducătorul auto şi mai mulţi pasageri aflaţi în autoturism au reuşit să părăsească maşina înainte ca ea să fie lovită de tren. Pompierii au reuşit prin mijloacele specifice descarcerării să îndepărteze autotursmul lovit care se prinsese în cârligul din faţă al trenului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu.

La faţa locului au sosit şi oamenii legii, până la data publicării acestui material nereuşind să îi identifice pe şofer şi pasageri pierduţi în mulţimea adunată la locul accidentului, circa 200 de cetăţeni de etnie romă, potrivit unor persoane prezente şi ele în zonă.

Circulația feroviară a fost întreruptă aproximativ 40 de minute, fără a fi afectat mersul altor trenuri de marfă sau de călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here