Olt: Sute de absolvenţi de liceu au cerut indemnizaţie de şomaj la AJOFM. Până când se mai primesc cereri

Până la această dată, în evidenţele Agenţiei Judetene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt s-au înregistrat 257 absolvenţi, din care 15 provin din învăţământul superior. Elevii care au picat BAC-ul şi nu s-au prezentat la Agenţie o mai pot face doar până la 27 iulie.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt reaminteşte absolvenţilor de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat că au posibilitatea să se înregistreze la sediile instituţiei din Slatina, Balş, Caracal, Corabia şi Drăgăneşti-Olt, până la data de 27 iulie 2015, pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj. De altfel, Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă le oferă tinerilor care au absolvit clasa a XII-a mai multe avantaje.

Actele necesare pentru înregistrare la AJOFM Olt ca persoană în căutarea unui loc de muncă sunt actul de identitate (copie şi original), actul de studiu sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii (copie + original) şi adeverinţa de la medicul de familie cu menţiunea „apt muncă”.
 

„În cazul depăşirii termenului de 27 iulie 2015, absolvenţii vor beneficia doar de celelalte măsuri active prevăzute de lege, respectiv informare şi consiliere profesională, medierea muncii şi formare profesională”, susţin reprezentanţii AJOFM.

Până la aceasta dată, în evidenţele Agenţiei Judetene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt s-au înregistrat 257 absolvenţi, din care 15 provin din învăţământul superior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here