OLT Liceul „Mihai Viteazul” Caracal, cea mai mare promovabilitate la Bac. CNRG Slatina, locul 2. Lista completă

După soluţionarea contestaţiilor la examenul de bacalaureat, în prima sesiune, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal se situează pe primul loc în judeţul Olt cu cel mai mare procent de promovabilitate, respectiv 91,91%. Pe locul 2 se situează Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina, cu 91,28%, iar pe locul 3 se află Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, cu 88,46%. O surpriză vine de la Liceul Tehnologic Iancu Jianu, care ocupă locul 4 la promovabilitate, cu 83,33%, urmat de Colegiul Național „A. I. Cuza” Corabia, cu un procent de 74,72%.

Pe ultimele locuri se situează Colegiul Tehnic „Danubius” Corabia, cu un nivel de promovabilitate de 12,41%, Colegiul Național Agricol Slatina, cu 12,40% şi Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” Caracal, cu 11,90%. 

Avem şi unităţi de învăţământ unde nici un absolvent nu a promovat examenul maturităţii, respectiv Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal, Liceul Tehnologic Drăgănești – Olt şi Liceul Tehnologic Izvoarele.

OLT-ALERT prezintă lista completă a rezultatelor pe licee, după soluţionarea contestaţiilor.

 

1 COMENTARIU

 1. Analizati urmatoarea secventa: Liceul (L) are urmatorii indicatori: EIC =250 (10 clase); ESI= 250; EIB=125; ENP=100; EP=25; EPB=23. Dupa maniera de calcul din rapoartele ISJ reiese ca Provobabilitatea este de 92%.

  Am urmarit cu uimire raportul ISJ privind rezultatele la BAC. Interpretate cu putina atentie acesta confirma afirmatiile mele. Sistemul de invatamant local este neperformant iar opinia publica, elevii si parintii asista la o manipulare grosolana prin MINCIUNA si propaganda. GRI va elabora un material detaliat pe aceasta tema . Afirmatiile vor fi argumentate utilizand modelul Toulmin (The Uses of Argument, 1958 ). Vom utiliza urmatoarele notatii: EIC (Elevi Inscrisi in Cataloage in clasa 12-a); ESI (Elevi cu Situatia Incheiata); EIB (Elevi Inscrisi la BAC); EP ( Elevi Prezenti ); ENP (Elevi Neprezentati la BAC); EPB (Elevi Promovati la BAC). Rog ISJ sa puna la dispozitie aceste date detaliat ( pe unitati de invatamant).
  ISJ calculeaza EPB raportat la EP asfel anuntand intr-un triumfalism socialist cresterea procentelor .
  Ne vom referi deocamdata la unele licee tehnologice :
  1) O statistica trebuie sa calculeza procentele EPB raportat la celelalte date. Cel mai relevant procent este cel raportat la EIC. Acesta ne spune daca resursele au fost utilizate eficient. Din statistica ISJ aflam cu stupoare ca din promotia curenta s-au inscris doar 31 de elevi care au facut seralul si s-au prezentat doar 5.Pare curios? Intuitia imi spune ca putiinii dintre acestia care au mai dat pe la scaola au primit „indicatii” sa nu se inscrie (deci manipularea a fost planuita) .M-as lansa in speculatii daca nu as sti adevarul. Elevii din clasele de seral sunt ca personajele lul Gogol (Suflete Moarte). 2) Cum interpreteaza ISJ indicatorul ENP ? ENP=81 (CT Alexe Marin). Cum ar arata ENP raportat la EIC? .
  Concluzii partiale: EPB raportat la EIB = 53%.(optimist) Estimam ca EPB raportat la EIC este de maximul 45%(optimist). Daca tinem cont de subiectele date si imensul numar de meditatii “pe baza de variante” avem imaginea MINCIUNII ( ar fi interesant ca metodistii din liceele de elita si nu numai sa ne vorbeasa depre , cel putin, Indicii de dificultate si discriminare a itemilor . Am o multime de colegi care isi fac meseria cu daruire. Fac ore chiar si cu un elev. Din nefericire acestia nu sunt apreciati cum se cuvine. Conteaza cate hartii fara acoperire ai la dosar. PROFESIONALIZAREA CARIEREI DIDACTICE o alta MINCIUNA grosolana a Programului de Guvernare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here