Accident rutier urmat de incendiu la Vişina Nouă. Şoferul şi un pasager au murit în chinuri groaznice, arşi de vii

Doi tineri de 27 şi 28 de ani, din localitatea Brastavăţu, au murit în chinuri groaznice, sâmbătă dimineaţă, pe raza comunei Vişina Nouă, blocaţi în autoturismul în care circulau şi cuprinşi de flăcări după ce maşina s-a izbit violent de un cap de pod, fiind apoi proiectată într-un pom. Totul s-a petrecut din cauza unei manevre greşite de depăşire efectuată de şoferul autoturismului.

Dubla tragedie s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 04.00, pe Drumul Judeţean 604, pe raza comunei Vişina Nouă, la ieşirea din localitate către Vădastra. Potrivit poliţiştilor, accidentul a fost cauzat de şoferul autoturismului, un Opel Vectra, care a intrat în depăşirea unei alte maşini, deşi din sens opus se apropia un autotren cu remorcă. Autoturismul a agăţat roata stângă a remorcii, astfel că şoferul maşinii s pierdut controlul asupra volanului, intrând într-un cap de pod, de unde a fost proiectat într-un pom.

”Şoferul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria, în vârstă de 28 de ani, a intrat în depăşirea unei altei maşini fără să se asigure corespunzător, în timp ce din sens opus venea un autotren ce tracta o semiremorcă condusă regulamentar de un bărbat de 55 ani, din comuna Dărmăneşti, judeţul Argeş. În timpul manevrei de depăşire, şoferul autoturismului a intrat în coliziune cu roata stângă a remorcii autotrenului, fapt ce a făcut ca acesta să piardă controlul volanului asupra direcţiei de mers, intrând apoi într-un cap de pod şi într-un pom de pe marginea drumului, aflate pe sensul opus, după care maşina a fost cuprinsă de flăcări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Iulian Nicolae.

Impactul violent a fost urmat de un incendiu. La faţa locului au ajuns pompierii cu două autospeciale pentru intervenţii şi descarcerare, precum şi cu un buldoexcavator de la Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Vişina, dar ei nu au mai putut face nimic pentru salvarea celor aflaţi în maşină. Şoferul autoturismului, Minel D., în vârstă de 28 de ani, şi un pasager în maşină, Costel D., de 27 de ani, încarceraţi între fiarele contorsionate ale autovehiculului, au sfârşit în chinuri groaznice, fiind găsiţi carbonizaţi de pompieri.

„La fața locului au fost mobilizate în cel mai scurt timp forțe și mijloace din cadrul Gărzii de Intervenție Vișina, două autospeciale complexe pentru intervenție și descarcerare și două echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanță Olt. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, la autoturismul grav avariat și la un copac aflat în apropiere. Cele două persoane aflate în autovehicul au fost găsite, din păcate, decedate, carbonizate. După lichidarea incendiului, militarii au acționat pentru descarcerarea trupurilor neînsuflețite ale celor doi bărbați, în vârstă de 27 și 28 de ani, ambii din comuna Brastavățu ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Cazul a fost preluat de poliţişti, care fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here