Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au câștigat finala de dublu din cadrul turneului de la Wimbledon

Perechea româno-olandeză formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer a câștigat, sâmbătă, proba masculină de dublu din cadrul turneului de la Wimbledon, informează Agerpres. 

Tecău și Rojer au învins în finală cuplul Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia), cu 7-6 (5), 6-4, 6-4, într-un meci care a durat o oră şi 52 de minute.

Tecău și Rojer i-au mai învins pe Murray și Peers anul acesta, în finala turneului ATP de la Rotterdam (hard), cu 3-6, 6-3, 10-8, dar au fost și învinși în primul tur la Brisbane (hard), cu 6-3, 6-4, în primul tur.

 

Prin victoria de pe iarba londoneză, HoriaTecău și-a trecut în palmares primul său titlu de dublu masculin la un Grand Slam. Românul a mai câştigat un titlu de Grand Slam, la dublu mixt, în 2012, la Australian Open.

Acesta este a patra sa finală de dublu la Wimbledon pentru Tecău, după cele jucate alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2010, 2011 și 2012.

Horia Tecău este al doilea român care câștigă un titlu la Wimbledon în proba de dublu, după ce Ilie Năstase și americanul Jimmy Connors au câștigat la All England Club în 1973. 

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”România acum” de pe B1 TV, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a declarat că traversăm o perioadă în care sportivii români obțin rezultate foarte bune. 

”Îmi vin vești pe bandă rulantă despre rezultatele superbe pe care sportivii noștri le-au obținut în acestă zi, fie la Campionatele Europene de atletism, unde am câștigat foarte multe medialii, și acum victoria lui Tecău. Felicitări din suflet tuturor pentru că este un lucru extraordinar pentru sportul românesc”, a spus Gabriela Szabo. 

”De acum un an și jumătate, când am fost numită ministru, m-am focusat foarte tare pe promovarea sportului de masă, în paralel cu sportul de performanță. Am prioritizat finanțarea către federațiile care produc performață. Chiar și ieri am avut la București o întâlnire cu președinții de federații, cu directorii de cluburi. Încercăm pe toate canalele noastre de comunicare să comunicăm cu ei, să le arătăm în ce stadiu suntem, ce nevoi mai au, unde trebuie să ne ducem. Chiar îmi pasă de tot ce se întâmplă în sportul românesc și poate că nu este o întâmplare că rezultatele apar în sport ușor-ușor”, a mai spus ministrul.

”Vă mulțumesc dumneavostră, mass-media, pentru interesul pe care îl aveți pentru sport, pentru că în ultima perioadă, mediatizând rezultatele superbe ale sportivilor noștri, a crescut și interesul părinților și al copiilor față de sport. Dacă azi un domeniu performează atât la nivel național, cât și internațional, din perspectiva mea de ministru al Tineretului și Sportuluui, acesta este sportul”, a conchis Gabriela Szabo. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here