Peste 120 de accidente rutiere soldate cu nouă morţi şi 140 de răniţi pe şoselele Oltului, în doar trei luni

Peste 120 de accidente rutiere soldate cu nouă morţi şi 140 de răniţi s-au înregistrat, în ultimele trei luni, pe şoselele din judeţul Olt, se arată într-un raport al Inspectoratului de Poliţie Judeţean referitor la trimestrul doi al anului în curs. În aceeaşi perioadă, oamenii legii au aplicat peste 16.000 de contravenţii.

În lunile aprilie, mai şi iunie, pe drumurile din judeţ s-au petrecut 33 de accidente grave, soldate cu nouă morţi şi 30 răniţi grav şi 89 de accidente uşoare soldate cu 110 răniţi, restul evenimentelor rutiere reprezentând avarii uşoare, se arată în raportul IPJ Olt. 
 
Printre cauzele generatoare de accidente, cele mai frecvente au fost nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi nefolosirea centurii de siguranţă.
 

Pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei în trafic şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii cu atribuţiuni în domeniu au organizat, în aceeaşi perioadă, 537 acţiuni la care au participat, pe lângă efectivele proprii, poliţişti de la alte formaţiuni şi reprezentanţi ai societăţii civile. În cadrul acestor acţiuni au fost descoperite 229 de infracţiuni, din care 110 la regimul circulaţiei rutiere şi 119 de altă natură. 

Potrivit raportului citat, oamenii legii au fost aplicat 16.273 de contravenţii prevăzute de OUG 195/2002. Acestea au vizat, în special, nerespectarea regimului de viteză, nefolosirea centurii de siguranţă, nerespectarea regulilor de prioritate, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi alte încălcări ale prevederilor legale.  
 
În acelaşi timp, poliţiştii au reţinut 741 de permise de conducere şi au retras 261 de certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau alte nereguli. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here