O nouă avertizare Cod Portocaliu de caniculă pentru judeţul Olt, valabilă miercuri şi joi

Oltul nu scapă de caniculă. Meteorologii au emis pentru miercuri și joi noi avertizări de Cod Portocaliu, valabil pentru Bucureşti şi pentru judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov. 

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valul de căldură se va intensifica în regiunile sudice şi estice, fiind instituit cod galben de caniculă. În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, se vor atinge temperaturi maxime de 38…39 de grade, iar joi, 30 iulie, izolat se vor înregistra valori în jurul a 40 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. În aceste zone se va institui cod portocaliu.

„În după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de munte”, mai arată meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here