Olt: Sute de amenzi şi zeci de plângeri penale de la Fisc împotriva operatorilor economici cu nereguli

Peste 200 de operatori economici din Olt au fost pedepsiţi de Fisc, în primele şapte luni ale anului, cu amenzi contravenţionale în valoarea de aproape 400.000 de eli pentru neregulile constatate cu prilejul controalelor efectuate de inspectorii fiscali. De asemenea, aceştia au înaintat organelor de cercetare zeci de plângeri penale pentru prejudicii care se ridică la peste 120 de milioane de lei.

 

Organele de inspecţie fiscală din cadrul Finanţelor Publice Olt au efectuat, în baza analizei de risc la persoane juridice şi fizice, 172 de inspecţii fiscale generale, 101 inspecţii fiscale parţiale, 304 inspecţii fiscale parţiale pentru soluţionarea deconturilor cu sume negative cu opţiune de rambursare şi 468 controale inopinate, controale încrucişate şi cercetări la faţa locului, potrivit unui comunicat al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.

 

„Acţiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii si exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală”, a precizat purtătoarea de cuvânt a AJFP Olt, Mihaela Marinescu.

 

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 210 amenzi contravenţionale în valoare totală de 394.350 lei. De asemenea, inspectorii fiscali au înaintat organelor de cercetare nu mai puţin de 40 plângeri penale pentru un prejudiciu în valoare de 123.268.294 lei.

 

„Urmare acţiunilor de inspecţie fiscală efectuate au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare în valoare totală de 148.555.818 lei, din care suma de 101.274.030 lei a fost stabilită la operatori economici incluşi în programul de inspecţie fiscală ca rezultat al analizei de risc. Demn de precizat mai este faptul că pierderea fiscală a fost diminuată cu suma de 35.860.215 lei. Totodată, în cazul a 28 operatori economici au fost dispuse măsuri asiguratorii în sumă de 46.839.784 lei”, a mai spus Mihaela Marinescu.

 

De asemenea, au fost soluţionate cu control anticipat un număr de 318 deconturi cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare, suma respinsă la rambursare fiind de 2.767.004 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here