Emil Albotă a bătut palma cu liderul PNL Olt, Gigel Ştirbu, pentru candidatura la funcţia de primar al Slatinei

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Emil Albotă, prim-vicepreşedinte al UNPR Olt, a bătut palma cu conducerea PNL Olt pentru a fi susţinut în campania electorală a alegerilor locale din 2016, când Albotă va candida din partea partidului din care face parte la funcţia de primar al Slatinei, susţin surse din rândul liberalilor. Mai precis, Emil Albotă a bătut palma cu preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, care prin această decizie mai mult personală îşi va ridica în cap mulţi dintre colegii de partid, inclusiv conducerea centrală a PNL.

Înţelegerea lui Gigel Ştirbu cu fostul şi viitorul candidat al UNPR la funcţia de primar al Slatinei Emul Albotă, a fost subiect de discuţie între cei doi în urmă cu câteva luni, atunci când OLT-ALERT dădea ca sigur un asemenea pact. „Ion Toma ar umbla să îşi asigure şi sprijinul din partea PNL Olt în baza unei eventuale înţelegeri cu deputatul Gigel Ştirbu, copreşedintele organizaţiei. Dacă înţelegerea ar fi încheiată, asta ar însemna că cel care va fi desemnat să candideze din partea PNL la funcţia de primar al Slatinei ar fi un simplu iepure”, scria, încă din 10 iunie 2015, OLT-ALERT.

Sursele noastre din PNL Olt au confirmat, acum, faptul că Gigel Ştribu a bătut palma cu Albotă şi cu preşedintele UNPR Olt, senatorul Ion Toma, şi că o asemenea înţelegere nu a fost una gratuită. Pasul făcut de Ştirbu îi va pune în cap mulţi dintre colegii care doresc ca PNL să aibă candidat propriu la funcţia de primar al municipiului-reşedinţă de judeţ. Mai mult, se pare că liderul nNL Olt nu ar fi avut mandat din partea conducerii centrale a partidului pentru o astfel de negociere. Printre cei care îi vor sări în cap lui Ştirbu se vor număra, evident, liberalii care au intrat în competiţia internă privind desemnarea unui candidat pentru Primăria Slatina. Aceştia sunt co-preşedinţii PNL Slatina Marian Căruntu (aripa PDL) şi Sorin Brătoi, omul de afaceri Gabriel Buliteanu şi traseistul politic Marius Bălaşa. Printre ei s-a numărat, până de curând, şi secretarul general al PNL Olt, Anamaria Ciauşu, dar ea s-a retras din competiţie din mai multe motive.

Cu unii dintre am şi vorbit şi au spus că nu ştiu nimic în legătură cu un asemenea pact, în ciuda faptului că sursele noastre susţin că multă lume a auzit de acest lucru. „Ştiu că au fost discuţii între Gigel Ştirbu şi Albotă în urmă cu câteva luni pe această temă, dar nu ştiu dacă s-a fructificat”, declarat, în urmă cu câteva zile, unul dintre liberalii importanţi din PNL Olt. „Acum se ştie că Ştirbu a bătut palma cu Albotă şi toată lumea din PNL Olt vorbeşte despre acest lucru, inclusiv că nimic nu este gratis în această afacere”, a spus un alt liberal important. 

Înţelegerea dintre Ştirbu şi UNPR Olt duce la ipoteza că liberalii ori vor avea fie un candidat-iepure, care va fi păcălit că va fi susţinut cu toate forţele în campania electorală din 2016, fie un candidat care va accepta, în urma unei înţelegeri ascunse, să candideze ştiind dinainte că va pierde.

Emil Albotă este fost consilier local al Slatinei, calitate la care a renunţat în favoarea celei de secretar de stat în Ministerul Educaţiei, post pentru ocuparea căruia a primit sprijinul şefului său politic, senatorul Ion Toma, preşedintele UNPR Olt. Potrivit multor oameni politici, inclusiv din cadrul UNPR Olt, tandemul Toma – Albotă este unul extrem de păgubos pentru o candidatură a secretarului de stat la funcţia de primar al municipiului Slatina, lucru cauzat de imaginea destul de controversată a senatorului Ion Toma, văzut ca unul care a legat definitiv afacerile familiei de avantajele pe care le oferă, la un moment dat, cariera politică. De altfel, liderul UNPR Olt a transferat această imagine şi subalternului său, sprijinind firma familiei Albotă să prindă afaceri bune cu bani publici, uneori acestea fiind derulate împreună cu firma familiei Toma, SC Scadt SA.

4 COMENTARII

  1. Ba ma tem ca Stirbu a tradat.Nu are el mari pasiuni pentru PNL Olt,el are o singura pasiune in viata si o stim cu totii.Mare pacat ca din cauza lui PNL o sa aiba un candidat de carpa a carui gura o sa mananca si ea ceva.O fi Bratoi sau altu?

  2. Dragi alegatori, ideile acestor doi politicieni sunt vizibil inspirate , desi credem ca nu va dati seama, din Cursul (varianta scurta) de Socialism Stiintific . Domnul Albota performeaza apeland si la “Codul principiilor şi normelor muncii şi vieţii comuniştilor, ale eticii şi echităţii socialiste”, in special la capitolul demagogic FAMILIA. GRIP va reveni cu analize detaliate, pe text, asupra DISCURSULUI POLITIC practicat de politicienii locali. Ei cred ca pot manipula printr-un discurs ce abunda in erori de argumentare. Daca vreti sa le evitati efectuati tema: Analizati urmatorul text :

    • Language always comes with what is called “framing.” Every word is defined relative to a conceptual framework. If you have something like “revolt,” that implies a population that is being ruled unfairly, or assumes it is being ruled unfairly, and that they are throwing off their rulers, which would be considered a good thing. That’s a frame.
    • If you then add the word “voter” in front of “revolt,” you get a metaphorical meaning saying that the voters are the oppressed people, the governor is the oppressive ruler, that they have ousted him and this is a good thing and all things are good now. All of that comes up when you see a headline like “voter revolt” – something that most people read and never notice. But these things can be affected by reporters and very often, by the campaign people themselves. “ (Lakoff, http://www.berkeley.edu/news/media/releases/2003/10/27_lakoff.shtml).

  3. Gigi ai dreptate,tata,din cauza lacomiei acestui individ intrat in poltica numai si numai pentru inavutire noi liberalii o sa pierdem masiv.O sa pierdem si Primaria Slatina,desi in 2016 este cel mai bun moment sa o castigam.Nu trebuia decat sa venim cu un OM,pentru ca slatinenii de un asemenea OM au nevoie.Repet,este cel mai bun moment si Stirbu il va strica de dragul sau personal.Ar trebui sa facem ceva sa plece din fruntea noastra,ca nu e ales,e numit interimar.Domnule Moisescu,stim ca esti prieten cu el,dar mai stim ca esti vechi in PNL si ca partidul are totusi un loc in inima dvs.Hai sa il gonim pe acest individ si sa punem altul caruia ii pasa de partid,poate chiar pe dvs.Sorine,Gabi,haideti sa facem ceva sa castigam Primaria Slatina scapand de Stirbu.Il stiti bine,il cunoasteti,stiti ce ii poate pielea,haideti sa nu ne batem joc de PNL,mai ales acum cand pesedeii sunt in degringolada,cand UNPR nu prea face doua parale in judet,haideti sa ne punem un lider adevarat,nu un prefacut ca Stirbu.Haideti la Bucuresti sa le spunem lui Blaga si Gorghiu ce face acest Stirbu la Olt,haideti sa salvam partidul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here