Început de an şcolar în Olt cu peste 68.000 de elevi: Ce figuri au dat startul noului an de învăţământ

Peste 68.000 de copiii din Olt au început, luni, un nou an şcolar, ceremoniile momentului nefiind lipsite de prezenţa unor înalţi oaspeţi, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai Parlamentului României, dar ai Ministerului Educaţiei răspunzând invitaţiei conducerilor mai multor instituţii de învăţământ din Slatina şi din alte oraşe ale judeţului. Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” nu a fost ocolit de astfel de figuri.

Cadrele didactice şi elevii Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina s-a numărat, şi el, printre liceele cu oaspeţi de seamă, în faţa sutelor de elevi înfiinţându-se deputatul Emil Moţ, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Emil Albotă, subprefectul Emanuel Oproiu, primarul şi viceprimarul Slatinei, Emil Popa şi Cristian Bircea, dar şi şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Felicia Man.

În vreme ce deputatul de Olt Emil Moţ i-a îndemnat pe elevi „să pună mâna pe carte, pentru că şansa lor în viaţă este doar cartea, şefa învăţământului judeţean i-a asigurat deopotrivă pe elevi şi dascăli de toată susţinerea Inspectoratului Şcolar în noul an de învăţământ.

„Daţi-mi voie să îmi exprim emoţia, pentru că în această zi specială am şi eu emoţii, pentru că astăzi revin aici, pentru prima oară de când am absolvit acest liceu. Vreau să vă asigur de toată susţinerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, ca de altfel pe toţi elevii judeţului Olt şi pe dascălii lor. Sunt sigură că voi, dragi copii, veţi găsi comoara căutând în filele acestei cărţi minunate, care se numeşte Colegiul Naţional Vocaţional «Nicolae Titulescu»”, a spus Felicia Man.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Emil Albotă, care a reliefat că, de fiecare dată, începutul unui an şcolar are multiple semnificaţii şi valenţe pentru viitorul tinerelor generaţii.

„Şcoala reprezintă unul dintre pilonii ce au format această naţiune, naţiunea română. Şcoala, alături de Biserică, au făcut din România ceea ce suntem astăzi. Şi dacă tot vorbim de Biserică, îmi vin în cap trei versete biblice: «Caută şi vei găsi», «Bate şi ţi se va deschide». «Cere şi ţi se va da». Iar eu cred, dragii mei elevi, că voi sunteţi într-un moment în care aţi căutat şi aţi găsit,  în mod evident aţi bătut şi vi s-a deschis, şi acum va trebui să cereţi, pentru că sunt convins că vi se va da. Voi sunteţi viitorul acestei naţiuni, voi veţi duce povara acestei naţiuni mai departe. Voi sunteţi cei care o veţi ridica pe culmile cele mai înalte. De aceea vreau să vă spun că viitorul începe astăzi, aici şi acum”, a subliniat Albotă.

De astfel, aproape toate şcolile şi liceele importante din judeţ au primit oaspeţi importanţi. În afară de CNV „Nicolae Titulescu”, Felicia Man a mai luat parte la ceremoniile de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, alături de Emil Moţ, de primarul şi viceprimarul municipiului-reşedinţă de judeţ, la Şcoala „Eugen Ionescu”, la Colegiul Economic „PS Aurelian” (unde s-au mai aflat Pavel Belinski, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, şi Steluţa Dan, inspector şcolar general adjunct), dar şi la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, unde s-a aflat şi prefectul judeţului, Silviu Neacşu, dar şi comandantul Unităţii de Sprijin a Forţelor Navale de la Deveselu, Bill Garren. Acesta, împreună cu mai mulţi militari americani, au onorat şi invitaţia autorităţilor locale de a participa la deschiderea anului de învăţământ la Şcoala Deveselu, nou-construită cu fonduri americane, el fiind prezent şi la ceremonia de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti-Olt.

1 COMENTARIU

  1. GRIP (Grupul pentru Reforma Invatamantului Preuniversitar) ureaza elevilor, parintilor, personalului didactic auxiliar si profesorilor bun venit in noul an scolar. GRIP pune la dispozitia celor interesati materialele necesare pregatirii metodice. Un mail la adresa rcsilviu@yahoo.com este suficient. GRIP saluta decizia ISJ de a face publice materialele prezentate de catre profesori la activitatile metodice pe un site profesionist organizat. Revista GRIP , intitulata NEMESIS, va publica comentarii asupra acestora.
    N.B. Pentru clarificari asupra denumirii GRIP recomandam
    http://www.merriam-webster.com/dictionary/grip si ceva timp acordat urmatoruli text ;
    … Discutau despre invataturi si schimbari, iar elevul l-a intrebat pe tutorele sau, “ Invatatorule, de ce este nevoie pentru a schimba lumea? ” Si inteleptul a meditat, apoi a raspuns “ De o buna definitie a lucrurilor” Atribuit lui Confucius Secolul al V-lea i. H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here