Săptămâna Mobilităţii Europene a marcat la Slatina prin activităţi sportive pentru elevi

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Olt a marcat şi anul acesta Săptămâna Mobilităţii Europene (16 – 22 septembrie), organizând, vineri, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Slatina, o serie de activităţi sportive la care au fost invitaţi să participe elevii Şcolii „Constantin Brâncoveanu”.

 
Organizatorii au dat startul la mişcare în aer liber la ora 11.00. Tema aleasă drept generic sub care s-au desfăşurat activităţile dedicate Săptămânii Mobilităţii Europene a fost „Alege. Schimbă. Combină”, aceasta făcând referire la multitudinea modalităţilor de deplasare prin care oamenii pot avea un stil de viaţă activ. 
Reprezentanţii APM Olt îndeamnă administraţiile publice locale din tot judeţul să participe la acest eveniment mondial prin organizarea şi desfăşurarea de activităţi specifice, caz în care se vor înscrie ca participante în cadrul “Săptămânii Mobilităţii Europene” pe pagina de internet http.//www.mobilityweek.eu/, special creată pentru această manifestare. 
„Săptămâna Mobilităţii Europene 16-22 septembrie”, este un eveniment care se desfăşoară în fiecare an la nivel european, primele manifestări desfăşurându-se în aprilie 2002, la Bruxelles, fiind organizate de Comisia Europeană.
 

„Acest eveniment anual este o oportunitate pentru toate autorităţile locale de a oferi spijinul lor cetăţenilor şi de a se implica în luarea unor decizii privind mobilitatea urbană durabilă, respectiv de a crea piste pentru biciclete, baze sportive sau de a mări spaţiile destinate activităţilor sportive şi în general activităţilor şi mişcării în aer liber. Activităţile sportive practicate în aer liber, cum sunt ciclismul, mersul cu rolele, fotbalul, tenisul, înotul, plimbările, drumeţiile, dar şi alte metode simple de a face mişcare regulat, au efecte benefice asupra sănătăţii organismului. Orice fel de mişcare fizică în aer liber este mai mult decât binevenită pentru fiecare dintre noi pentru că este benefică menţinerii unei stări de sănătate optime pe termen lung”, spun reprezentanţii APM Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here